Google halveert commissie voor omzet tot 1 miljoen

Per 1 juli betalen bedrijven elk jaar een vergoeding van 15 procent aan Google over de eerste miljoen dollar aan omzet uit de Google Play Store. Google volgt hiermee een soortgelijke beslissing van Apple in november vorig jaar.

Afbeelding Webuildapps

Daling vanaf 1 juli 2021

Per 1 juli daalt de commissie van 30% naar 15% voor de eerste miljoen dollar per jaar aan omzet uit het betalingssysteem van Google Play. Omgerekend gaat het over de eerste 840 duizend euro aan omzet. Als een bedrijf meer dan dit bedrag verdient, wordt de 30% commissie gehanteerd voor alle omzet erboven. Volgens Google’s eigen schatting zal 99% van de ontwikkelaars die via in-app purchases zaken verkopen hiermee een daling van 50% zien in hun afdracht.

Verschil met Apple

Als een bedrijf een omzet groter dan 1 miljoen dollar heeft op het platform van Apple, wordt voor het hele bedrag een commissie van 30% gehanteerd. Grote bedrijven hebben hier dus geen baat bij. Google kiest ervoor om alle ontwikkelaars een steun in de rug te geven, onafhankelijk van de omvang van hun bedrijf. Ook de 'grote jongens' dragen dus 'slechts' 15% af over de eerste miljoen.

Gepubliceerd op 7 april 2021

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.