Betrouwbaar parkeren bij Schiphol en Eindhoven Airport

Een welbekend probleem: vóór, tijdens en na afloop van de vakantie stress over je auto. Waar parkeer je, wat zijn de kosten daarvan en wat als er schade wordt gereden tijdens je afwezigheid? De Eazzypark app ontneemt je deze zorgen.

Doelgroep

Parkeerservice

Opdrachtgever

Eazzypark

Markt

Consumenten

Eerste release

06 augustus 2018

Over

Eazzypark is een valet parking en shuttle service actief op Schiphol en Eindhoven Airport. Eazzypark beheert in totaal 4500 parkeerplaatsen en ontvangt ongeveer 150.000 reserveringen per jaar.

Al jaren zorgt Eazzypark ervoor dat reizigers zonder zorgen over hun auto op reis kunnen gaan. Parkeren gebeurt dicht bij de vertrekhal en de auto's van reizigers worden 24/7 bewaakt. Bij terugkomst worden reizigers opgevangen en met een shuttle service teruggebracht naar hun auto.

Uitdaging

De eerste wens van Eazzypark was om een app voor medewerkers te laten ontwikkelen. Deze moest het proces van de Eazzypark chauffeurs volledig ondersteunen en inzicht bieden in alle transfers. Een transfer betekent hier het verplaatsen en parkeren van een auto.

Eazzypark wilde daarnaast een nóg volledigere klantervaring aanbieden. Zodoende is er ook een app voor klanten ontwikkeld. Deze moest vooral gebruiksvriendelijk zijn en het proces van een parkeerplek reserveren makkelijker maken. Immers zit niemand erop te wachten om voor of na een vlucht te moeten zoeken naar de juiste plek.

Afbeelding Webuildapps

Oplossing

Om tot een goede, sluitende oplossing te komen was uitgebreid overleg en een analyse van de wensen noodzakelijk. Samen met Eazzypark gingen we om tafel, stelden we een featurelijst op en is er een native app voor Android en iOS ontwikkeld. De key features van de app voor chauffeurs:

  • Een overzicht met alle relevante parkeerinformatie
  • Inzicht in transfers, inclusief een historie
  • Foto's nemen van auto's vóór de klant vertrekt, zodat er achteraf geen gedoe kan ontstaan over eventuele schade

Voor de klanten van Eazzypark is een aparte consumenten app ontwikkeld die hen ondersteunt bij het maken van reserveringen. Enkele key features van de consumenten app:

  • Makkelijk reserveren via de app door vluchtgegevens in te vullen
  • Eenvoudig extra services aanschaffen zoals wassen of elektrisch laden
  • Een QR-code scannen om de Eazzypark robot snel jouw autosleutel op te laten halen

Resultaat

Zodra reizigers weer voet zetten op Nederlandse bodem wordt hun auto alvast opgehaald en voorgereden. Zo zorgen de Eazzypark apps ervoor dat duizenden reizigers elk jaar weer op reis kunnen zonder auto-zorgen.

Ook wordt 'downtime' van auto's nu nog beter benut. Reizigers kunnen ervoor kiezen om bijvoorbeeld onderhoud aan hun auto te laten regelen; van APK tot schoonmaak. De consumenten app en de chauffeurs app hebben ervoor gezorgd dat zowel reizigers als werknemers een betere ervaring hebben.

Met meer dan 10.000 reviews scoort Eazzypark een 8.8, wat de hoge mate van dienstbaarheid en klantvriendelijkheid onderschrijft.

Overzicht parkeerinformatie

Alle gebruikers, zowel chauffeurs als klanten, hebben inzicht in alle relevante parkeerinformatie.

Overzicht van relevante parkeerinformatie in de Eazzypark app

Sleutel uit kluis ophalen

Gebruikers kunnen een QR-code en NFC tags scannen om de Eazzypark sleutelrobot een sleutel op te laten halen. Dit doet de robot automatisch.

Sleutel ophalen in de kluis via de Eazzypark app

Kies je vluchtnummer

Je kunt eenvoudig jouw vlucht en vluchtnummer zoeken. Zo weet Eazzypark altijd wanneer ze je kunnen verwachten en wanneer jouw auto weer klaar mag staan voor de reis naar huis.

Vlucht en vluchtnummer zoeken in de Eazzypark app

Parkeren met echte service

Bij het reserveren kun je direct aangeven van welke diensten je gebruik wilt maken. Denk hierbij aan wassen of elektrisch laden. Maar je kunt hem ook volledig laten uitzuigen en in de was zetten zodat je naar huis kunt in een schone auto.

Overzicht van extra diensten zoals wassen in de Eazzypark app

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.