Track & Trace orders realtime met Van der Haas app

Deze oplossing geeft transportbedrijf Van der Haas en haar afnemers waar dan ook ter wereld realtime inzicht in de status van geplaatste orders. De koppeling met het Transpas Enterprise TMS zorgt voor een optimale workflow bij alle betrokken partijen.

Doelgroep

Klanten

Opdrachtgever

Van der Haas Transport

Markt

Plantenkwekers

Eerste release

04 september 2015

Over Van der Haas Transport

Transportbedrijf Joh. Van der Haas B.V. is in 1954 opgericht door Johan van der Haas. Waar het bedrijf zich eerst voornamelijk richtte op het transporteren van landbouwproducten, is zij zich vanaf de jaren '70 gaan specialiseren in het transport van planten. De tweede generatie vormt de huidige vierkoppige directie en het bedrijf heeft inmiddels drie vestigingen met meer dan vijftig medewerkers. Alle trucks zijn voorzien van de modernste technieken en in staat om onder de meest extreme omstandigheden de lading bij de klant af te leveren.

Optimale klantenservice

Om haar klanten beter van dienst te zijn, heeft Van der Haas de wens uitgesproken voor het laten ontwikkelen van een app. Klanten moesten in deze app eenvoudig orders kunnen invoeren. Een andere belangrijke wens was het tonen van informatie over orders en orderstatussen. Met deze mogelijkheden zou Van der Haas haar klanten en hun afnemers optimaal van service kunnen voorzien. Cruciaal in dit alles was de koppeling met het Transpas Enterprise TMS van ArtSystems. Deze koppeling zou zorgen voor een optimale workflow voor klanten, afnemers en Van der Haas zelf.

Vanuit het contact dat Van der Haas had met collega transporteur Van Dooren Transport, voor wie Webuildapps al eerder de Van Dooren Transport app ontwikkelde, volgde een oriënterend gesprek over de mogelijkheden. Al snel volgde uit dit gesprek een positief vervolg en een concreet plan voor de te realiseren app.

Een resultaatgerichte aanpak

Vanuit het originele plan zijn wij samen met Joost Swaanenburg van Van der Haas aan de slag gegaan om de wensen van Van der Haas verder te finetunen en daarna uit te werken in een concreet visueel ontwerp en prototype. Voor Van der Haas waren een aantal requirements belangrijk om een succesvolle case neer te kunnen zetten:

  • Een app beschikbaar op zowel iOS als Android, beiden geschikt voor zowel tablet als smartphone;
  • Een webversie van de app geschikt voor zowel mobiel, desktop als tablet;
  • Een directe koppeling met het bestaande Transpas Enterprise TMS;
  • Terugmelding van orderstatussen door een track & trace systeem, aangevuld met push notificaties.

We zijn gestart met het ontwerpen van de app in een visueel ontwerp en hier is een prototype van ontwikkeld. De concrete schermen gaven al snel het juiste gevoel en pasten perfect binnen de stijl van Van der Haas Transport. Vanwege de brede ondersteuning over verschillende platformen heen is er gekozen om de app hybride op te bouwen. De app zelf is gerealiseerd op basis van Ionic en levert een prima performance en gebruikerservaring.

Besparing en gemak

Naast een innovatief karakter zorgt de app vooral voor gemak en tijdsbesparing. Medewerkers van Van der Haas hebben nu minder handwerk doordat zij aanzienlijk minder vaak de telefoon hoeven op te nemen om zelf voor een klant handmatig de orders in te voeren. Dit kan de klant nu gemakkelijk zelf doen en hij heeft ook direct zicht op welke orders er in het systeem staan.

Ook kunnen afnemers - bedrijven bij wie Van der Haas levert namens klanten - nu zelf realtime de status van hun orders volgen via een geïntegreerd track & trace systeem, wat ook weer belletjes scheelt. Alle informatie is realtime beschikbaar vanuit het Transpas Enterprise CMS.

De app is gereleased in september 2016 en te downloaden via de Google Play Store voor Android en via iTunes voor iOS.

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.