Makkelijk veldbezoeken in het CRM toevoegen

Bij een coöperatie als Agrifirm met meer dan 10.000 leden en bijna 3000 medewerkers vinden nogal wat gesprekken met klanten plaats. Daarom is een CRM oplossing als Cloud4Customer van SAP een mooi platform om alle informatie rondom klanten en bezoeken te registreren. Maar wat als medewerkers in het veld de behoefte hebben aan een meer praktisch toegankelijke en eenvoudige tool?

Doelgroep

Medewerkers

Opdrachtgever

Agrifirm

Markt

Agrarische coöperatie

Eerste release

01 mei 2019

Over

Bij Agrifirm - of eigenlijk Royal Agrifirm Group - hebben ze passie voor ‘het boeren’. Agrarisch ondernemerschap gaat over het herkennen en grijpen van kansen, anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en streven naar het voorop blijven lopen in de agrarische sector. Agrifirm werkt aan relevante en duurzame oplossingen waarmee veehouders, telers en de voederindustrie worden ondersteunt in de uitdagingen van vandaag en morgen. Hierbij is het belangrijk om kennis te delen en samen te werken met betrokken medewerkers en ketenpartijen van over de hele wereld.

Uitdaging

Bij een coöperatie als Agrifirm met meer dan 10.000 leden en bijna 3000 medewerkers vinden nogal wat gesprekken met klanten plaats. Daarom is een CRM oplossing als Cloud4Customer van SAP (C4C) een mooi platform om alle informatie rondom klanten en bezoeken te registreren. Maar wat als medewerkers in het veld de behoefte hebben aan een meer praktisch toegankelijke en eenvoudige tool?

Veel medewerkers komen dagelijks bij klanten op veldbezoek om daar te kijken hoe het gaat en te ondersteunen met informatie en advies. Om verslag van deze bezoeken in C4C te krijgen was wel een uitgebreide C4C app beschikbaar maar deze werd als uitgebreid en onpraktisch gezien met als gevolg dat verslaglegging een vervelend karwei bleef of werd vergeten.

Agrifirm zocht een alternatieve oplossing die aansloot op C4C maar ook prettig in het gebruik zou zijn voor medewerkers bij het uitvoeren van hun taken met als belangrijkste doel zoveel mogelijk verslaglegging. Daarbij was het delen van een verslag met de klant zelf ook een belangrijke wens.

Afbeelding Webuildapps

Oplossing

Iedere medewerker had al toegang tot C4C maar er waren praktische bezwaren voor het gebruik van de mobiele app. Door het weghalen van deze bezwaren konden we een oplossing realiseren die op de intrinsieke motivatie van medewerkers zou aansluiten waardoor men vanzelf meer verslagen zou gaan vastleggen. The right tool for the job dus. Een eenvoudige app, die prettig werkt en intuïtief te bedienen is door iedereen maar wel met een directe koppeling naar C4C moest de oplossing worden.

Resultaat

Op basis van de wensen van Agrifirm zijn we aan de slag gegaan met de Agrifirm Veldbezoek app als resultaat. Een praktische tool voor medewerkers van Agrifirm waarmee zij eenvoudig een veldbezoek kunnen vastleggen en delen met hunt klant via e-mail. Ook Veldbezoeken van collega's binnen het eigen team zijn beschikbaar zodat in vakantietijd collega's rustig ook kunnen zien wat er is besproken en hoe zij een klant zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Deze opdracht is gerealiseerd in opdracht van en in samenwerking met Acorel en Royal Agrifirm Group.

Integratie met SAP Cloud for Customers (C4C) CRM

Binnen Agrifirm wordt SAP Cloud for Customers (C4C) als CRM systeem gebruikt. Medewerkers kunnen via de Veldbezoek app op ieder moment van de dag en vanaf iedere locatie de contactgegevens van Agrifirm klanten bekijken en direct contact opnemen.

USP afbeelding Integratie met SAP Cloud for Customers (C4C) CRM

Alle relevante informatie rondom een klant direct beschikbaar

Een medewerker kan alle relevantie informatie rondom een klant bekijken en direct contact opnemen. Verder is een historie zichtbaar van alle veldbezoeken van zichzelf en anderen uit het team en zijn de gemaakte afspraken en notities zichtbaar ter referentie.

USP afbeelding Alle relevante informatie rondom een klant direct beschikbaar

Notities en afspraken met de klant bewaren als Veldbezoek

Alle gemaakte afspraken en opmerkingen tijdens een bezoek bij een klant op het veld kunnen eenvoudig bewaard worden. Op deze manier kun je zelf altijd teruglezen wat er is afgesproken en hebben collega's ook direct inzicht.

USP afbeelding Notities en afspraken met de klant bewaren als Veldbezoek

Gespreksnotities na een veldbezoek direct delen met een klant

Vaak zijn de notities en afspraken ook relevant voor de klant zelf. Zeker als er adviezen worden gedeeld met een bepaalde instructie. Met de veldbezoek app kan de medewerker deze bewaren en direct delen met de klant. Nu weten beide partijen wat er is besproken.

USP afbeelding Gespreksnotities na een veldbezoek direct delen met een klant

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.