Medewerkers stimuleren om op de fiets te komen

ForenZo stimuleert mensen om met de fiets naar het werk te gaan. Dit leidt tot minder CO2 uitstoot, minder benodigde parkeerruimte en minder overlast in de omliggende woonwijken.

Doelgroep

Medewerkers

Opdrachtgever

Patch

Markt

Vitaliteit

Eerste release

01 juni 2021

Over

ForenZo is een initiatief van Patch en ondersteunt bedrijven bij het stimuleren van fietsen naar het werk. Tevens voert ForenZo voor de overheid projecten uit om fietsen te stimuleren. Bij ForenZo staat de vitaliteit van medewerkers voorop. Grote kracht hierbij is het ontzorgende vermogen dat geleverd kan worden vanuit de operationele expertise.

Uitdaging

De huidige ForenZo app was reeds in 2016/2017 ontwikkeld. De app was destijds bedoeld voor werknemers van (grote) organisaties die wilden werken aan verlaging van hun CO2 voetdruk.

Met ForenZo 2.0 wordt de eerder ontwikkelde app volledig vernieuwd en toegankelijk gemaakt voor iedereen. Door spelplezier onder te brengen in de app via gamification wordt een gebruiker gemotiveerd om regelmatig de fiets te pakken en goed voor zijn ‘park’ te zorgen.

Oplossing

Om tot een goed beeld van de oplossing te komen, is begonnen met een uitgebreide Tekentafel waarin het visueel ontwerp ingevuld is. De wensen en (nieuwe) mogelijkheden werden goed in kaart gebracht, uitgaande van de volgende key features:

  • Ritten registreren
  • Tijdlijn van ritten
  • Dashboard met resultaten
  • Teams challenges

In verschillende sessies zijn deze designs besproken en verder gefinetuned tot een sluitend geheel.

Resultaat

Alle designs zijn afgerond en getoetst, zowel intern als extern. Er is een duidelijke roadmap opgesteld voor het vervolg en daarmee kunnen we in de toekomst aan de slag met het bouwtraject.

(Automatisch) ritten opnemen

De ritten van de gebruiker worden gemeten door middel van GPS. Dit kan handmatig worden gestart, maar ook automatisch zodat de medewerker er geen omkijken meer naar heeft.

USP afbeelding (Automatisch) ritten opnemen

Overzicht van persoonlijke resultaten

Met het overzicht krijgen gebruikers inzicht in hun persoonlijke resultaten, zoals het aantal gereden kilometers, de CO2 besparing en het aantal calorieën.

USP afbeelding Overzicht van persoonlijke resultaten

Teams challenge

Medewerkers kunnen onderling met elkaar de competitie aangaan, zodat ze kunnen zien wie het meest gedreven is om naar werk te fietsen.

USP afbeelding Teams challenge

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.