Casten van talent was nog nooit zo makkelijk

Met Get Discovered kunnen figuranten, acteurs en modellen een profiel creëren, hun unieke vaardigheden delen en zich aanmelden voor casting oproepen. Het platform zorgt naast informatie voor hun talenten ook voor vlotte communicatie tussen opdrachtgever en talent.

Doelgroep

Talenten

Opdrachtgever

Dynamic Casting

Markt

Media en entertainment

Eerste release

01 maart 2020

Over

GetDiscovered.com is onderdeel van Dynamic Casting - een castingbureau met ruim 30 jaar ervaring en meer dan 150.000 talenten in de database. Dynamic Casting ondersteunt producenten en partijen uit de media en entertainmentbranche bij de zoektocht naar de juiste gezichten voor mediaproducties. En dat in de breedste zin van het woord: fotoshoots, commercials, series en speelfilms passeren allemaal de revue. Daarnaast verzorgt Dynamic Casting ook hostesses, fotografen en visagisten.

Uitdaging

Het casten van talent via de website werkte al snel en doeltreffend. Om Get Discovered nóg populairder te maken onder hun talenten is ervoor gekozen om een casting-app te realiseren. Met deze handige app kunnen talenten eenvoudig via hun mobiel allerlei zaken omtrent casting regelen. Net alsof ze een persoonlijke casting director op hun telefoon hebben geïnstalleerd.

Via de app kunnen talenten zich inschrijven als talent en hun profiel aanvullen met allerlei eigenschappen. Daarnaast kunnen opdrachtgevers uit een database aan talenten kiezen welk talent geschikt is voor hun casting oproep. De app is in eerste instantie bedoeld voor talenten, maar (in)direct zorgt het er ook voor dat het casten voor producties sneller en soepeler zal verlopen. De talenten worden immers direct op hun smartphone bereikt.

Afbeelding Webuildapps

Oplossing

Naast het innovatieve karakter zorgt de app voor gemak en tijdsbesparing. Enkele belangrijke features van de app zijn:

  • Het aanmaken en beheren van een castingprofiel
  • Een showreel en foto's toevoegen
  • Reageren op casting calls
  • Automatisch meldingen ontvangen over beschikbare opdrachten

Of je nou een beginnende figurant bent, een gevestigde acteur, of op zoek naar talent voor jouw productie: de app van Get Discovered staat voor je klaar. De app is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits op zowel Android en iOS.

Ik heb gedurende het hele proces nauwelijks hoeven bijsturen; want men begreep het gewoon. Super fijn schakelen met de heren en dus is Webuildapps wat ons betreft een dikke aanrader om uw concept aan toe te vertrouwen.

Sandra Rake, Oprichter

Profiel

Ieder talent kan een persoonlijk profiel beheren met foto's en eventueel een video waarin kwaliteiten worden getoond. Het is mogelijk om meerdere profielen onder één account te hebben, zo kan er ook een profiel gecreëerd worden voor kinderen.

USP afbeelding Profiel

Ervaring

Opdrachtgevers willen bij sommige castings weten wat de talenten in huis hebben. Het is daarom mogelijk om acteer- en toneel ervaringen te delen. Ook kunnen ervaringen zoals styling en presentaties gedeeld worden. Op basis van deze ervaringen kan Dynamic Casting verifiëren of een talent over een bepaalde vaardigheid beschikt.

USP afbeelding Ervaring

Casting oproepen

Ontdek casting oproepen van allerlei categorieën; TV shows, (edel)figuratie en modellenwerk. Deze oproepen zijn verdeeld over hun status. Zo kan de gebruiker zien welke nieuw zijn, op welke gereageerd is en welke geboekt zijn.

USP afbeelding Casting oproepen

Uiterlijke kernmerken

Elke rol is anders. Opdrachtgevers zoeken regelmatig naar specifieke kernmerken. Daarom kunnen talenten ervoor kiezen om informatie als lengte en lichaamsgewicht te delen, maar ook kenmerken als wel of geen bril. Met deze kenmerken kunnen opdrachtgevers gericht naar talenten zoeken en deze pushnotificaties sturen met een uitnodiging voor hun casting.

USP afbeelding Uiterlijke kernmerken

Meerdere profielen

Talenten kunnen ook nieuwe profielen aanmaken en vervolgens beheren voor andere familieleden, zoals een zoon of dochter.

USP afbeelding Meerdere profielen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.