Veilige messaging voor bedrijven

Bedrijven als Knab, Wehkamp en Albert Heijn maken gebruik van Parley om op veilige wijze te communiceren. Ontwikkelaars kunnen met de Parley SDK snel een volledig functionele chat implementeren én hiervan de styling aanpassen.

Doelgroep

Zakelijk

Opdrachtgever

Parley

Markt

Customer service

Eerste release

01 juni 2015

Over

Parley is onderdeel van Tracebuzz en in korte tijd uitgegroeid tot hét voorkeurskanaal bij de grootste bedrijven in Nederland. Snel, kort en bondig communiceren met klanten via messaging & chat is de focus. Uit de praktijk blijkt dat dat het meest effectief is en het hoogste scoort op klanttevredenheid.

Uitdaging

Consumenten vinden chat een prettige manier van communiceren met bedrijven. Andersom is het voor bedrijven ook een makkelijke manier van communiceren en zorgt het voor veel mogelijkheden rondom bots, informatie analyse en kost het minder resources dan iemand aan de telefoon door het asynchrone karakter. Maar een servicekanaal via chat aanbieden kent ook uitdagingen bij een zakelijke toepassing. Denk eens aan de risico's rondom informatiebeveiliging, privacy en compliance.

De vraag vanuit Parley was om deze veilige, zakelijke messaging oplossing te realiseren, met alle uitdagingen van dien.

Afbeelding Webuildapps

Oplossing

Met de Parley SDK heeft Webuildapps voor Parley een native open source chat library voor iOS en Android ontwikkeld. De chat is zo opgebouwd dat een implementatie op de achtergrond veilig communiceert met de servers van Parley of via een eigen proxy. Het verkeer is versleuteld en ook de berichten worden versleuteld opgeslagen.

Klanten van Parley kunnen de SDK delen met hun eigen ontwikkelaar zodat de Parley chat eenvoudig kan worden geïmplementeerd in iedere iOS en Android app. Naast een aantrekkelijke standaard chat weergave kan de chat verder aangepast worden, zodat de gewenste presentatie en huisstijl getoond wordt.

Resultaat

Parley wordt gebruikt door een aantal grote customer service afdelingen van o.a. banken, spoorwegen en e-commerce partijen waarmee wordt bewezen dat Parley een snelle, praktisch inzetbare en veilige oplossing voor chat bij customer service is.

Instelbaar welkomstbericht

Via een instelbaar welkomstbericht kan een klant uitleg geven aan een gebruiker en zorgen voor de juiste verwachtingen rondom reactietijd en verdere dienstverlening. Naast een welkomtbericht is er ook een sticky message aanwezig dat kan worden gebruikt voor het aankondigen van aangepaste openingstijden of een storing.

Instelbaar welkomstbericht

Contentberichten met acties

Een klant kan bepaalde berichten standaardiseren en aantrekkelijk weergeven aan een gebruiker. Aan dit bericht kunnen ook acties worden gekoppeld die de gebruiker snel kunnen helpen. Denk hierbij aan links naar websites om de gebruiker op weg te helpen, maar ook acties die naar een specifiek onderdeel van de app gaan.

Contentberichten met acties

Quick-reply berichten

Zeker bij gebruik van een chatbot als first responder is het soms handig om een quick reply bericht in te zetten, zodat op voorhand al gefilterd kan worden of bepaalde beslissingen door Parley verwerkt kunnen worden.

Snel antwoord geven met een quick reply

Afhandeling van verschillende scenario's

De SDK vangt de meest denkbare scenario's af. Denk hierbij aan wel of geen internetverbinding, push notificaties aan of uit, offline berichten versturen en andere veelvoorkomende situaties.

Afhandeling van verschillende scenario's

Aanpasbaar naar eigen huisstijl

De presentatie van de chat is aanpasbaar waardoor alle huisstijl wensen van de klant kunnen worden doorgevoerd. De ontwikkelaar krijgt grote controle over de weergave, zodat Parley vrijwel naadloos opgenomen kan worden in iedere app.

De app is aanpasbaar naar een eigen huisstijl

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.