Analyseer gewassen en herken ziektebeelden

Bejo's Cropalyser geeft medewerkers in de meest onherbergzame gebieden ter wereld zowel on- als offline de mogelijkheid om ziektebeelden in gewassen te herkennen en bestrijden.

Doelgroep

Telers

Opdrachtgever

Bejo Zaden

Markt

Agrarische sector

Eerste release

23 juli 2014

Over

Bejo heeft meer dan 100 jaar ervaring in de zaadbranche en behoort tot de toonaangevende specialisten in veredeling, productie, bewerking en verkoop van kwaliteitszaden. Bejo-zaad wordt geleverd in meer dan 100 landen via een wereldwijd netwerk van Bejo-ondernemingen en toegewijde distributeurs. Ruim 1400 medewerkers werken met grote betrokkenheid voor Bejo verdeeld over vestigingen in 28 landen en meer dan 16 talen.

Uitdaging

In de informatievoorziening naar haar telers wilde Bejo graag innoveren door het reeds bestaande ziektebeelden boekje - een boekje met ziektebeelden die in gewassen voorkomen en een beschrijving van de symptomen - via een smartphone beschikbaar te maken. De app moest net zoals de bekende ziektebeeldenboekjes als praktisch hulpmiddel dienen voor telers.

Het was belangrijk dat er in de app ziektebeelden van meerdere gewassen (o.a. bieten, uien, wortelen en kool) beschikbaar zouden zijn en dat weer in meerdere talen. Daarnaast moest de app werken in zowel online als offline situaties. Ook belangrijk was dat een teler wanneer dat nodig is eenvoudig zou kunnen uitdokteren welke ziekte hij in zijn gewas heeft aangetroffen.

Afbeelding Webuildapps

Oplossing

Webuildapps ontwikkelde samen met Jurgen van Baar en Daniëlle Bruin van Bejo Zaden Bejo’s Cropalyser app. Een iPhone, Android en Windows Phone app inclusief een slim systeem voor de uitwisseling van de vele content verdeeld over 16 talen.

De Cropalyser biedt de volgende voordelen:

  • Verspreiding van kennis over ziektebeelden en symptomen in gewassen
  • Ondersteuning van telers bij het determineren van ziektebeelden
  • Kostenbesparing op drukwerk
  • De ‘Cropalyse’ zoekfunctie is een handzame tool die via het beantwoorden van vragen leidt naar onregelmatigheden, het analyseren van groeiontwikkelingen en het herkennen van symptomen
  • Advies over gewascontrole en preventie van ziekten en plagen
  • Tijdens verschillende groeistadia van het gewas kan aan de hand van symptomen, foto’s en door middel van vraagstelling eenvoudig herleid worden welke ziekte of plaag de ontwikkeling van een gewas hindert

Resultaat

De app is wereldwijd een waardevolle toevoeging voor telers. Zo wordt deze gebruikt in 104 verschillende landen en zijn er maandelijks zo'n 2.000 actieve gebruikers.

Inmiddels zijn we jaren verder en is de app meermaals geüpdatet. De app is voorzien van een grotendeels nieuw en fris ontwerp voor het hoofdmenu en het scherm met de categorieën. Ook groeit de vraag onder medewerkers en telers van Bejo zaden naar meer gewassen en ziektebeelden in de app. Zo worden er af en toe gewassen toegevoegd.

Heldere & directe communicatie met ons als klant en samen toewerken naar een fantastisch eindresultaat!

Daniëlle Bruin en Jurgen van Baar - Marketing & Design Bejo Zaden

Gewassen

De gebruiker krijgt inzicht in verschillende gewassen en de bijbehorende ziektebeelden.

USP afbeelding Gewassen

Ziektebeeld

Een gebruiker kan overzichtelijke lijsten met ziektebeelden bekijken, zowel per gewas als per categorie.

USP afbeelding Ziektebeeld

Cropalyser

Door een vragenlijst te doorlopen, kan het juiste ziektebeeld worden gevonden.

USP afbeelding Cropalyser

Symptomen

Bekijk de symptomen en en beschrijving van een ziektebeeld incl. foto's.

USP afbeelding Symptomen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.