Aan je familie melden dat alles goed gaat

Met Presentmelder kun je jouw dierbaren dagelijks laten weten dat je in orde bent, met één klik. Doe je dit niet, dan kan een vriend of familielid dit eenvoudig zien en direct contact met je opnemen.

Doelgroep

Alleenwonende

Opdrachtgever

Bo Services

Markt

Gezondheidszorg

Eerste release

18 januari 2022

Over

Anno 2020 kent Nederland meer dan ooit eenpersoonshuishoudens. Bijna 38% van alle huishoudens is alleenstaand wat gelijk staat aan 3 miljoen mensen, waarvan ongeveer 30% 65 jaar en ouder is. In 2030 verwacht men zelfs een toename van het aantal eenpersoonshuishoudens naar 43%, waarbij deze toename vrijwel volledig valt toe te rekenen aan de groei van alleenstaanden van 65 jaar en ouder (van ruim 0,9 miljoen naar verwachting 1,8 miljoen).

De aanleiding voor Presentmelder is helaas een trieste: iemand die de oprichters zeer na stond, heeft enige dagen onwel in huis gelegen, niet meer bij machte iets te doen. Ontzettend naar, wat er toe geleid heeft om na te denken wat je kunt doen om te voorkomen dat iemand die alleen woont, zoveel tijd kan liggen zonder dat iemand dat weet.

Uitdaging

De belangrijkste uitdaging is dat Presentmelder ervoor moet zorgen dat iemand geïnformeerd wordt, ongeacht of je thuis bent, op vakantie of onderweg. Kortom, het moet altijd werken. Daarnaast moet dat zonder kastjes of alarmknoppen gebeuren.

Oplossing

Samen zijn we tot een app gekomen die voldoet aan de gestelde wensen. Gebruikers kunnen zich dagelijks present melden en aangeven dat ze in orde zijn. Zodra de gebruiker van Bo zich een dag niet present meldt, ziet Bo dit als een signaal dat er mogelijk iets niet in orde is. Op dat moment verstuurd Bo een alarmmelding naar de contactpersonen. In deze alarmmelding wordt vermeld waar op dat moment de mobiele telefoon en/of laptop/PC van de gebruiker zich bevindt.

De alarmmelding vermeld ook wie de andere contactpersonen zijn voor de gebruiker. Indien je actie onderneemt kan je dit laten weten middels 1 klik, inclusief een korte boodschap van wat je gaat doen. Die informatie krijgen de andere contactpersonen direct te zien. Tijdens een vakantie of ziekenhuisopname kan je het present melden tijdelijk stopzetten. Contactpersonen worden hierover geïnformeerd, zodat ze weten dat ze in deze periode geen meldingen hoeven te verwachten. Mocht je als gebruiker niet zelf in staat zijn om het melden tijdelijk stop te zetten, dan kan een contactpersoon die gemachtigd is dat doen.

Resultaat

Ben je alleenwonend en gezond? Maar wel af en toe de angst dat als er iets met je gebeurt, je dan wellicht een lange tijd alleen ligt zonder hulp? Woont één van je ouders alleen en al zijn ze gezond, je af en toe de zorg hebt dat als er iets met hen gebeurd, en ze niet bij machte zijn om met iemand contact op te nemen, je dit mogelijk (te) laat te weten komt? Dan is Presentmelder de oplossing.

Dagelijks melden dat het goed gaat

De gebruiker laat dagelijks weten of hij/zij in orde is door zich te melden. Hier wordt de gebruiker ook aan herinnerd door middel van notificaties.

USP afbeelding Dagelijks melden dat het goed gaat

Contactpersoon worden ingelicht

Gebeurd het melden niet, dan gaat Presentmelder ervan uit dat je niet in orde bent. Er zal meteen een melding worden gestuurd naar het contactpersoon, zodat er zo spoedig mogelijk contact wordt gezocht met de gebruiker.

USP afbeelding Contactpersoon worden ingelicht

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.