VR / 360° video

Virtual reality en 360 graden video vinden in rap tempo hun opmars in de app wereld. In dit artikel gaan we dieper in op de vele (voornamelijk zakelijke) mogelijkheden die er zijn voor dit soort apps.

Img 1451

Virtual Reality / 360° video als veiligheidstraining

Deze technologie is bij uitstek geschikt om veiligheidstrainingen te geven voor bijvoorbeeld horeca en supermarkt personeel. Met de opnames van een in scène gezette overval of brand kunnen de medewerkers per stap een aantal opties kiezen op basis waarvan de cursusleider feedback kan geven. Medewerkers zijn zo beter voorbereid op een eventueel noodgeval en hebben ervaren hoe dat eruitziet en welke emoties het oproept. Zo ontwikkelden wij eerder al een 360° video veiligheidstraining app voor het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Virtual Reality / 360° video voor makelaars

Makelaars kunnen gebruik maken van de technologie om rondleidingen te geven in de woningen die zij willen verkopen. Zo hoeven zij niet meer naar de locatie te rijden én kunnen ze rondleidingen geven aan grote groepen mensen tegelijk, ook buiten kantoortijden. Dit scheelt zowel de koper als de verkoper kostbare tijd. De makelaar heeft hiervoor wel een speciale camera en enige kennis van zaken nodig voor het opnemen van de beelden. 

Virtual Reality / 360° video voor detaillisten

Ook voor winkeliers is er de mogelijkheid om deze technologie in te zetten. Zij kunnen klanten een virtuele rondleiding geven en zelfs producten laten kiezen uit de schappen die zij voor zich zien, inclusief promoties en andere filters: