Voordelen en nadelen cross-platform ontwikkeling

Als ondernemer wil je natuurlijk de beste kwaliteit voor de beste prijs. Cross-platform apps besparen over het algemeen geld, maar kunnen flink inleveren aan functionaliteit. We zetten hieronder even kort de voor- en nadelen van cross-platform app ontwikkeling op een rij.

Pros And Cons Blog 2

Voordelen cross-platform app laten maken

Gedeelde code

Tot 80% van de code kan gedeeld worden tussen platformen. Hierdoor kan er sneller ontwikkeld worden en kun je dus besparen op ontwikkelkosten.

Near native UI/UX

De UI/UX van de app komt in de buurt van een echte native app. Cross-platform apps maken gebruik van native functionaliteiten, wat het redelijk makkelijk maakt om de performance van de app nagenoeg native te maken.

Zelfde ervaring op verschillende platformen

How To Choose A Correct Application Type For Mobile Development Image 3

Door een app cross-platform te laten bouwen geef je gebruikers dezelfde ervaring op verschillende platformen. Zo heeft Facebook Ads Manager (cross-platform ontwikkeld) nagenoeg dezelfde UI/UX op verschillende platformen.

Nadelen cross-platform app ontwikkeling

Er is nog steeds native code nodig

De overige 20% van de code kan dus niet gedeeld worden en moet nog altijd per platform (Android/iOS) geprogrammeerd worden.

Snelheid & performance

Doordat sommige onderdelen van cross-platform apps tijdens het gebruik van de app nog geladen worden zal de app wat snelheid en performance verliezen.

Frameworks en plugins

De hele cross-platform app is gebouwd rond frameworks en plugins. Dit betekent een hoge afhankelijkheid van deze onderdelen en zet restricties op snelheid en het design van de app.