Voordelen en nadelen cross-platform ontwikkeling

Als ondernemer wil je natuurlijk de beste kwaliteit voor de beste prijs. Cross-platform apps besparen over het algemeen geld, maar kunnen flink inleveren aan functionaliteit. We zetten hieronder even kort de voor- en nadelen van cross-platform app ontwikkeling op een rij.

Pros And Cons Blog 2

Voordelen cross-platform app laten maken

 

Gedeelde code

Tot 80% van de code kan gedeeld worden tussen platformen. Hierdoor kan er sneller ontwikkeld worden en kun je dus besparen op ontwikkelkosten. 

Near native UI/UX

De UI/UX van de app komt in de buurt van een echte native app. Cross-platform apps maken gebruik van native functionaliteiten, wat het redelijk makkelijk maakt om de performance van de app nagenoeg native te maken. 

Zelfde ervaring op verschillende platformen

Door een app cross-platform te laten bouwen geef je gebruikers dezelfde ervaring op verschillende platformen. Zo heeft Facebook Ads Manager (cross-platform ontwikkeld) nagenoeg dezelfde UI/UX op verschillende platformen.

Nadelen cross-platform app ontwikkeling

 

Er is nog steeds native code nodig

De overige 20% van de code kan dus niet gedeeld worden en moet nog altijd per platform (Android/iOS) geprogrammeerd worden. 

Snelheid & performance

Doordat sommige onderdelen van cross-platform apps tijdens het gebruik van de app nog geladen worden zal de app wat snelheid en performance verliezen.

Frameworks en plugins

De hele cross-platform app is gebouwd rond frameworks en plugins. Dit betekent een hoge afhankelijkheid van deze onderdelen en zet restricties op snelheid en het design van de app.