Publicatie Google Play Store

Je hebt een Android Developer account aangemaakt en zult nu de app moeten publiceren op de Google Play Console. Wij hebben een lijst opgezet met welke informatie doorgegeven moet worden voor het indienen van de app.

Google Play Store Annotaties

Productdetails

1. Titel van de app

Dit zal meestal de naam van de app zijn. Eventueel met een korte slogan erachter.
Vereist. Je hebt maximaal 50 karakters

2. Korte beschrijving

De korte beschrijving zullen de meeste bezoekers als eerst lezen, maak deze zo krachtig en relevant mogelijk. Vertel wat de kern en meerwaarde is van jouw app.
Vereist. Je hebt maximaal 80 karakters

3. Volledige beschrijving

In de volledige beschrijving zet je informatie over jouw app.

Een veelgebruikte opbouw van de beschrijving voor een app is het verder toelichten van je korte beschrijving. Gevolgd door belangrijke functionaliteiten en features. Features en functionaliteiten wordt vaak geschreven in vorm van een lijst.
Vereist. Je hebt maximaal 4000 karakters. Het is mogelijk om gebruik te maken van Bold en Italic in je tekst

Grafische items

Een app door ons laten ontwikkelen? Dan ontwerpen wij deze assets voor jou. Je kunt wensen aan ons doorgeven.

4. Pictogram met hoge resolutie

Voeg het app pictogram toe. Deze zal worden weergegeven in de Google Play Store.
Vereist. Upload hier een vierkant pictogram toe van minimaal 512x512 px in png

5. Screenshots

Bij de presentatie van jouw app worden screenshots weergegeven. Bezoekers kunnen zien welke functionaliteiten de app heeft. Daarnaast ziet hij ook of de app visueel tot hun aanspreekt. Het is daarom belangrijk dat deze screenshots er verzorgd uitzien.
Vereist. Er worden minimaal 2 tot maximaal 8 screenshots weergegeven

6. Functieafbeelding

De functieafbeelding wordt weergegeven als SEO afbeelding. Met een SEO afbeelding bedoelen wij de afbeelding die tevoorschijn komt als je een link deelt in bijvoorbeeld een LinkedIn post.

Heb je een promotievideo geüpload? Dan zal deze afbeelding ook gebruikt worden als thumbnail van de video.
Vereist. Upload een afbeelding van 1024x500 px in JPG of png

Functieafbeelding Google Play Store

Categorie-indeling

7. App categorie

Kies een categorie waar de kernwaarde van jouw app het meest bij past. Beeld je in waar jij als gebruiker zou verwachten dat deze app staat. Soms kan je moeite hebben met het kiezen van categorieën, je zou dan kunnen kijken waar concurrerende apps staan.

Bekijk alle voorbeeldcategorieën
Vereist

8. Tags

Zoek naar relevante tags uit de lijst. Je kunt geen eigen tags creëren.
Optioneel maar aanbevolen. Je hebt een maximum van 5 tags

Tags Google Play Store

Overige informatie

9. Contactgegevens

Geef je contactgegevens. Je kunt je website, e-mailadres, telefoonnummer openbaar delen.
E-mail is vereist, website en telefoon zijn optioneel

10. Privacybeleid

Een privacybeleid is een verklaring hoe jij gegevens van een gebruikers en/of klanten verzamelt, gebruikt, openbaar maakt en beheert.

Heb je een bestaande privacy policy? Bijvoorbeeld op je website. Dan zou je deze moeten controleren, omdat je bij een app op een andere manier kan omgaan met persoonsgegevens.
Vereist

11. Prijs

Je hebt de keuze uit gratis of betaald. Wij raden dit verdienmodel niet altijd aan. Een nadeel is dat de drempel om te downloaden wordt verhoogt. Er zijn andere verdienmodellen die meer resultaat boeken.
Optioneel

12. Landen distributie

Bepaal in welke landen de app gedownload mag worden. Standaard wordt er van alle landen uitgegaan.
Vereist

Tot slot

Indienen van app

Na het invullen van de gegevens dien je de app in (in veel gevallen doet de app ontwikkelaar dit). Als alles in orde is, staat jouw app binnen één dag online in de Google Play Store.

Aanpassen van gegevens

De gegevens kunnen later na lancering worden aangepast. Zonder dat er een app update nodig is.

Heb je ook een iOS app?

Als je ook een iOS app hebt en deze wilt publiceren in de App Store, bekijk dan Publicatie App Store