App ontwikkelaar met jaren ervaring

Webuildapps is de app ontwikkelaar bij uitstek voor B2B mobile app oplossingen. We hebben ruime ervaring met het integreren van ERP-koppelingen, TMS-systemen, CRM-systemen, Track&Trace en M-commerce. Hieronder lees je meer over ons en de apps die we maken:

Nordwood themes q8 U1 Yg Ba R Qk unsplash

Onze aanpak

Een app laten ontwikkelen begint bij een goed doordachte strategie. Zonder plan beginnen aan de slag gaan met een app ontwikkelaar is als het willen winnen van de Formule 1 met een Opel Kadett. Moeilijke zaak. In dit uitgebreide artikel van februari 2020 leggen we je uitgebreid uit hoe je een succesvolle app laat maken. Vanaf het moment dat jouw idee ons bereikt denken we actief mee over de beste manier om tot een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat te komen. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we onder andere de workflow waarop de app betrekking heeft en de wensen met betrekking tot functionaliteiten die de app zal krijgen.

Vanuit dit startpunt beginnen we met het bouwen van de app. Om onaangename verrassingen te voorkomen werken wij volgens de SCRUM-methode. Deze methode stelt ons in staat om te ontwikkelen vanuit het oogpunt van de gebruiker. Iedere dag bespreken we de voortgang van het project, zodat we op tijd kunnen bijsturen.

Onze expertises

Vanaf het begin zijn we bezig geweest met het ondersteunen van onze partners. Wij bouwen intuïtieve native apps vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Zo weet je altijd zeker dat de app gebruiksvriendelijk is en nieuwe gebruikers gemakkelijk hun weg door de app heen kunnen vinden.

Het is door de jaren heen gebleken dat onze partners veel waarde hechten aan het koppelen van hun huidige databases aan de app (denk aan ERP, TMS of CRM- koppelingen). Hiervoor ontwikkelen wij een backend omgeving die realtime communiceert met de app, zodat de eindgebruiker altijd van up-to-date informatie wordt voorzien.

De kosten van een app

De eerste vraag die vaak bij mensen opkomt: wat kost een app? Net zoals bij het bouwen van een huis is de prijs van een app afhankelijk van de wensen die een onderneming heeft. Het grootste verschil in het kostenplaatje is het aantal platformen waarvoor je een app wilt laten ontwikkelen.

Een app is eigenlijk nooit klaar. Er zijn talloze redenen te bedenken om updates uit te voeren. De belangrijkste reden is dat er - minimaal jaarlijks - updates nodig zijn om de app draaiende te houden op de nieuwe software die uitgebracht wordt door Apple en Android. Om onze partners hierover te ontzorgen bieden we een onderhoudscontract aan waarin deze issues zijn opgenomen.

Ontwikkelen voor verschillende platformen en devices

Ieder besturingssysteem heeft zijn eigen ontwikkeltaal en vraagt om zijn eigen app. Veruit de meeste Nederlanders maken gebruik van iOS en Android. Voor deze platformen ontwikkelen wij dan ook maatwerk app-oplossingen. Om een goede keuze te kunnen maken is het aan te raden eerst onderzoek te doen naar de gebruikersgroep die de app zal krijgen. Veruit de meeste apps worden ontwikkeld voor smartphones en tablets. Bepaalde ondernemingen kunnen echter beter slim inspelen op de opkomst van andere smart devices als horloges en brillen. Daarom ontwikkelen we voor alle devices.