Voordelen en nadelen Android app laten ontwikkelen

Een Android app laten ontwikkelen kan veel voordelen opleveren voor een organisatie. Natuurlijk heeft het platform ook enige nadelen ten opzicht van andere operating systems. Hieronder strepen we de voordelen en nadelen van het laten maken van een Android app tegen elkaar af.

494893 10 Must Have Android Apps

Voordelen Android app laten maken

Als app ontwikkelaar nemen we je graag mee in de voordelen:

#1: Grootste platform met meer dan een miljard gebruikers

Android is het grootste platform qua besturingssystemen met een marktaandeel van maar liefst 80-85%. Dit komt onder andere door de vele verschillende toestellen die op Android werken, zoals Samsung, LG, OnePlus en Huawei. Het grootste platform betekent dus ook dat 'een normale' app veruit het grootste bereik zal hebben.

#2: Android Google Developer

Google is het tweede grote voordeel van het gebruik van Android. De naam Google is onlosmakelijk verbonden met Android en voor veel mensen een van de bekendste en vertrouwdste namen in de huidige digitale wereld. Dit resulteert in veel vertrouwen vanuit consumenten om een Android telefoon te kopen.

#3: Multitasking

Android maakt het haar gebruikers erg gemakkelijk om te multitasken. Het openen en managen van applicaties gaat soepel en de UI wordt over het algemeen ervaren als zeer eenvoudig.

#4: Notificaties

Android heeft veel ruimte voor pushberichten op het homescherm. Hierdoor kun je als ondernemer eenvoudig prominent in beeld komen bij de gebruiker op het moment dat deze jouw app in gebruik heeft.

Nadelen Android app laten maken

Naast deze voordelen zijn er een aantal nadelen te noemen die de gebruiker kan ervaren bij het gebruik van Android OS:

#1: Gmail ID 

Zonder Gmail-adres en wachtwoord is het niet mogelijk om het Android toestel te gebruiken. Dit kan door sommige gebruikers als vervelend worden ervaren. 

#2: Batterijduur

Android software staat bekend als een batterijslurper. Door een behoorlijk aantal achtergrondprocessen gaat de batterij vaak sneller leeg dan bij andere besturingssystemen. Deze programma's zijn vaak niet te verwijderen of te stoppen omdat zij onderdeel zijn van het besturingssysteem.

#3: Beveiliging 

Android besturingssystemen worden bestempeld als de minst veilige software voor smartphones die er beschikbaar is. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de beveiliging zo lek is als een mandje, maar het resulteert wel degelijk in meer cyberaanvallen en gerichte criminaliteit naar Android gebruikers vergeleken bij andere besturingssystemen. 

Conclusie

Het gebruik van Android software kan zowel voor- als nadelen opleveren voor een onderneming. Over het algemeen overtreffen de voordelen hier ruimschoots de nadelen. Veel gebruikers zijn inmiddels gewend aan hun Android toestel, voorzien van een Gmail ID en rekening houdend met de beperkte batterijduur. Beveiliging blijft een heikel punt, maar Google zelf zit ook niet stil en blijft dit ontwikkelen om het gebruik van Android zo veilig mogelijk te houden.