Xamarin

Bij Webuildapps ontwikkelen wij - naast volledig native apps - ook apps gebaseerd op het Xamarin platform. De apps die wij op basis van Xamarin ontwikkelen zijn gelijk aan native met het voordeel dat een deel van de logica in de app over iOS en Android gedeeld kan worden. Dit levert een besparing in ontwikkeltijd op en dat is in het voordeel van de opdrachtgever.

Bij Webuildapps ontwikkelen wij - naast volledig native apps - ook apps gebaseerd op het Xamarin platform. De apps die wij op basis van Xamarin ontwikkelen zijn gelijk aan native met het voordeel dat een deel van de logica in de app over iOS en Android gedeeld kan worden. Dit levert een besparing in ontwikkeltijd op en dat is in het voordeel van de opdrachtgever.

Mobiele oplossingen zijn al jaren niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Apps en mobiele sites zijn een vast onderdeel geworden van ons sociale leven, online aankopen (m-commerce) en bij veel bedrijfsprocessen en dienstverlening zoals mobiel parkeren of bankieren. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van apps voor jouw organisatie.

Native apps vs. Xamarin

Ondanks de grote mate van controle die men heeft bij het native ontwikkelen kent native ontwikkelen ook direct een nadeel: per platform moet een app worden ontwikkeld met een eigen UI/UX en business logica. In het geval van drie platformen betekent dit dat we drie keer een app moeten ontwikkelen en onderhouden.

Xamarin heeft een platform ontwikkeld waarmee in C# (.Net) geprogrammeerd kan worden. De kracht van Xamarin is dat het code tussen de verschillende apps deelt. Dat betekent dat business logica en communicatie met platform API's maar op één plek worden geschreven maar wel op alle platformen gebruikt kunnen worden. Een ander voordeel ten opzichte van andere 'cross-platform technieken' is dat de layout dezelfde kwaliteit en flexibiliteit als een echte native app kan behalen. Dit betekent dat er met Xamarin sneller ontwikkeld kan worden met dezelfde kwaliteit en user experience als bij een native app.

In de afgelopen jaren is Xamarin flink doorontwikkeld en volwassen geworden en zeker met Microsoft als ondersteunende partij achter zich is het interessant geworden om de technologie van Xamarin in te zetten voor het ontwikkelen van native apps. 

Native apps met Xamarin.iOS en Xamarin.Android

Het inzetten van Xamarin heeft een aantal voordelen voor ons als app ontwikkelaar en daarmee ook direct voor onze opdrachtgever. De belangrijkste voordelen voor ons als Xamarin ontwikkelaar zijn:

  • Met Xamarin kunnen wij sneller apps bouwen voor meerdere platformen dan bij native ontwikkeling
  • Met Xamarin onderhouden wij een enkele code base met specifieke aanpassingen per platform in plaats van per platform een code base
  • Met Xamarin ontwikkelen wij in C#/.Net, een breedgedragen en toegankelijke programmeertaal vanuit Microsoft waarmee nieuwe en ervaren ontwikkelaars snel aan de slag kunnen

Enterprise apps met Xamarin.Forms (cross-platform app ontwikkeling)

Naast Xamarin platform (Xamarin.iOS en Xamarin.Android) heeft Xamarin een platform ontwikkelt dat zich uitermate goed leent voor het ontwikkelen van Enterprise apps voor meerdere platformen. Dit platform gaat door het leven onder de naam Xamarin.Forms.

Xamarin.Forms leent zich uitermate goed voor het bouwen van Enterprise apps. Enterprise apps zijn vaak data-gedreven apps voor organisaties die continu veranderen. De functionaliteit bij deze apps is vaak belangrijker dan een flitsende UI en vaak bestaat de app met name uit lijstjes en formulieren. 

Met Xamarin.Forms kunnen wij vanuit een set aan beschikbare onderdelen snel een app ontwikkelen voor iOS, Android & Windows Phone. Ook het aanpassen en onderhouden van deze app kan op deze manier in weinig tijd worden gedaan omdat alle drie de platformen worden bediend vanuit een enkele codebase. 

Welke Xamarin benadering past het beste bij jouw app?

 

Xamarin.Forms is interesssant voor:

  • Apps die weinig tot geen specifieke platform functionaliteit nodig hebben; formulieren en lijstjes
  • Apps waarbij business logica belangrijker is dan UI/UX

 

Xamarin.iOS & Xamarin.Android is interessant voor:

  • Apps die specifieke native interactie nodig hebben zoals games, maps en audio/video
  • Apps die leunen op functionaliteit van een platform
  • Apps waar de UI/UX belangrijker is dan het delen van business logica

 

 

 

Xamarin app offerte aanvragen