App laten maken door een ervaren app ontwikkelaar

Webuildapps is de app ontwikkelaar bij uitstek voor B2B mobile app oplossingen. We hebben ruime ervaring met het integreren van ERP-koppelingen, TMS-systemen, CRM-systemen, Track&Trace en M-commerce. Hieronder lees je meer over ons en de apps die we maken:

Webuildapps is de app ontwikkelaar bij uitstek voor B2B mobile app oplossingen. We hebben ruime ervaring met het integreren van ERP-koppelingen, TMS-systemen, CRM-systemen, Track&Trace en M-commerce. Hieronder lees je meer over ons en de apps die we maken:

Onze aanpak

Een app laten ontwikkelen begint voor een onderneming bij een goed idee. Vanaf het moment dat dit idee ons bereikt denken we actief mee over de beste weg naar het eindresultaat. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we onder andere de workflow waarop de app betrekking heeft en de wensen met betrekking tot functionaliteiten die de app zal krijgen. 

Vanuit dit startpunt beginnen we met het bouwen van de app. Om onaangename verrassingen te voorkomen werken wij volgens de SCRUM-methode. Deze methode stelt ons in staat om te ontwikkelen vanuit het oogpunt van de gebruiker. Iedere dag bespreken we de voortgang van het project, zodat we op tijd kunnen bijsturen. 

Onze expertises 

Vanaf het begin zijn we bezig geweest met het ondersteunen van onze partners. Wij bouwen intuïtieve native apps vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Zo weet je altijd zeker dat de app gebruiksvriendelijk is en nieuwe gebruikers gemakkelijk hun weg door de app heen kunnen vinden.  

Het is door de jaren heen gebleken dat onze partners veel waarde hechten aan het koppelen van hun huidige databases aan de app (denk aan ERP, TMS of CRM- koppelingen). Hiervoor ontwikkelen wij een backend omgeving die realtime communiceert met de app, zodat de eindgebruiker altijd van up-to-date informatie wordt voorzien.

De kosten van een app 

De eerste vraag die vaak bij mensen opkomt: wat kost een app? Net zoals bij het bouwen van een huis is de prijs van een app afhankelijk van de wensen die een onderneming heeft. Het grootste verschil in het kostenplaatje is het aantal platformen waarvoor je een app wilt laten ontwikkelen. 

Een app is eigenlijk nooit klaar. Er zijn talloze redenen te bedenken om updates uit te voeren. De belangrijkste reden is dat er - minimaal jaarlijks - updates nodig zijn om de app draaiende te houden op de nieuwe software die uitgebracht wordt door Apple en Android. Om onze partners hierover te ontzorgen bieden we een onderhoudscontract aan waarin deze issues zijn opgenomen. 

Ontwikkelen voor verschillende platformen en devices

Ieder besturingssysteem heeft zijn eigen ontwikkeltaal en vraagt om zijn eigen app. Veruit de meeste Nederlanders maken gebruik van iOS (28%) en Android (67%). Onder jongeren wordt de iPhone steeds populairder: 52% heeft er een. Voor deze platformen ontwikkelen wij dan ook de meeste apps. Om een goede keuze te kunnen maken is het aan te raden eerst onderzoek te doen naar de gebruikersgroep die de app zal krijgen.

Wij bieden ook de mogelijkheid om crossplatform te ontwikkelen middels Xamarin. Door een groot gedeelte van dezelfde logica te verspreiden over de verschillende platformen kun je aanzienlijk op kosten besparen. Afhankelijk van de doelen die je stelt is een Xamarin app meer of minder aantrekkelijk voor een onderneming.  

Veruit de meeste apps worden ontwikkeld voor smartphones en tablets. Bepaalde ondernemingen kunnen echter beter slim inspelen op de opkomst van andere smart devices als horloges en brillen. Daarom ontwikkelen we voor alle devices. 

Diverse ontwikkelmogelijkheden

De laatste belangrijke beslissingsfactor, maar niet de minste: de keuze tussen de verschillende ontwikkelmogelijkheden. Ga jezelf maar eens na: moet ik wel echt een app laten maken? In sommige gevallen volstaat een web app prima, in andere situaties komt een combinatie van beide in de vorm van een hybride app beter uit. 

Onze selectie tools

Net zoals bij het bouwen van een huis hebben ontwikkelaars goed gereedschap nodig. Er zijn talloze programma’s en tools te bedenken die een ontwikkelaar kan gebruiken. Wij hebben onze selectie gemaakt en gebruiken tools voor verschillende doeleinden.

Het initiële idee testen we op levensvatbaarheid en zetten we vervolgens om in een grafisch mooi vormgegeven app. Hiervoor gebruiken we verschillende design en prototyping tools.

In de ontwikkelfase wordt er hard gebouwd aan de app. Naarmate de app vorm begint te krijgen moeten de nodige gegevens gedocumenteerd worden. Ook hiervoor zijn verschillende tools beschikbaar, waarmee we onder andere de taken efficiënt kunnen verdelen.

Communicatie is de sleutel tot succes. Als een app onverhoopt niet zo werkt als het zou moeten kunnen we met behulp van een aantal programma's snel schakelen om het onderliggende probleem naar boven halen. Slack helpt ons soepel te communiceren om eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Release van de app en groei in de app stores

Dagelijks worden duizenden apps als vanzelfsprekend uit de app stores gedownload. Voordat de app überhaupt in de app store mag staan moeten opdrachtgever en ontwikkelaar een behoorlijke lijst aan gegevens aanleveren. 

Als de app officieel gelanceerd is kun je, afhankelijk van het doel van de app, gaan denken aan het verkrijgen van actieve gebruikers. Stel een paar key performance indicators op die jij belangrijk vindt. Middels A/B- testen en slimme growth hacks kun je vervolgens de flow door de app optimaliseren en het aantal gebruikers uitbreiden.