iPhone app laten maken bij Webuildapps

Bij Webuildapps maken wij native iPhone apps van hoogstaande kwaliteit zodat de eindgebruiker de best mogelijke ervaring krijgt.

iPhone app laten maken

Al sinds de start in 2009 is Webuildapps bezig met het maken van native iPhone apps. Een native iPhone app is een app die is geschreven in de native taal die bedoeld is voor dit platform, in het geval van Apple's iOS is dit Objective-C of Swift.


Wat is er voor nodig om een iPhone app te laten maken?

Om een iPhone app te maken beginnen wij met het bepalen van hoe de iPhone app er uit moet komen te zien, welk doel deze dient en voor wie deze bedoeld is. Alles begint met een degelijk concept en ontwerp.

Voorbeeldconcept:

- Het doel kan bijvoorbeeld zijn: Mobiel Bankieren
- De doelgroep is in dat geval: Klanten van mijn bank

In het het geval van een mobiel bankieren app is het van belang dat je in de aanloop tot het ontwerp aandacht besteedt aan:

- functioneel gericht; hippe menu's en veel fancy beeldmateriaal werken hier contraproductief
- makkelijk te gebruiken is; intuïtief en eenvoudig
- snel de gewenste informatie geeft; rekeningen en saldo zijn veel interessanter dan het laatste nieuws van de bank

Met bovenstaande aandachtspunten komen we samen tot een aantrekkelijk ontwerp voor de iPhone app die we gaan maken. Het is belangrijk om het ontwerp kritisch met het team (ook de iPhone app ontwikkelaars) door te spreken en ook goed te controleren of er rekening is gehouden met alle mogelijke situaties die een iPhone gebruiker zou kunnen tegenkomen en of de business logica in de app klopt.


Het maken van de iPhone app

Tijdens het maken van de iPhone app zet een iPhone app maker alle ontwerpen om in een echt werkende app en komen alle ideeën werkelijk tot leven. Vaak is er nauw contact tussen het team en de product owner om samen keuzes te maken over functionaliteit en voortgang.


Testen van de iPhone app

Nadat de iPhone applicatie is gemaakt wordt deze samen met alle stakeholders doorgelopen en getest. Als er na het testen van de iPhone app nog feedback volgt dan wordt deze opgepakt en als iedereen akkoord is dan kan de iPhone app beschikbaar worden gesteld aan het grote publiek.


Publicatie van de iPhone app

Bij het publiceren van een iPhone app hoort een spannend moment. Na het uploaden van de app in iTunesconnect (onderdeel van het Apple Developer Portal) komt de app in de wachtrij voor een review te staan. Als de app in review staat dan wordt de app door een Apple medewerker nagekeken of deze voldoet aan alle richtlijnen. Na afloop van deze review krijgt de ontwikkelaar te horen of de app is goedgekeurd of dat de app wordt geweigerd voor de App Store. Deze periode is inmiddels verminderd van 8 tot 12 dagen naar 1 dag en is onofficieel te bekijken via appreviewtimes.com, maar verder doet Apple hier geen officiële uitspraken over. Vaak is er rond de kerstdagen een periode van een paar dagen waarin er geen nieuwe apps kunnen worden gesubmit in verband met vakanties en in deze periode loopt de wachttijd op tot ongeveer een week. Zorg dus dat je voor de vakantie alle updates die je wilt doorvoeren hebt ingestuurd. 


Kosten app laten maken

Wanneer je overweegt om een app te laten maken dan valt het aan te raden om eerst goed te kijken naar wat je precies wilt en tegen welk budget. Er zijn namelijk meer routes die je kunt overwegen om een app te laten maken en iedere route kent zijn eigen kostenpatroon. Wel moet je er rekening mee houden dat je al snel enkele tienduizenden euro's moet investeren om er een succes van te maken. Meer over de kosten lees je in dit blog over de kosten van het laten maken van een app.


App offerte aanvragen

Ben je op zoek naar een app ontwikkelaar die een app voor jouw bedrijf of organisatie kan ontwikkelen, neem dan contact op met Webuildapps of vraag een offerte aan voor het laten maken van een app.