Van een idee naar een haalbaar concept

Een succesvol eindresultaat start vrijwel altijd met een goed voorbereid en doordacht concept. Daarom starten wij altijd met het definiëren van wensen, doelen, requirements en (on)mogelijkheden.

Aantekeningen in een notitieblok

De ingrediënten voor een succesvol concept

Alles begint met een idee. Tijdens de conceptfase wordt besproken wat dit idee is, of het levensvatbaar is, welk probleem het oplost en wie de gebruiker is. We willen begrijpen waarom iedere feature nodig is en hoe deze in het proces van de gebruiker waarde toevoegt.

  1. Is het idee haalbaar?

  2. Welke features zijn noodzakelijk?

  3. Waarom zijn deze features waardevol?

  4. Welke stappen zijn nodig voor een goed vervolg?

Kritisch advies

Een specifieke behoefte, eigen branding of iets unieks zorgt er vaak voor dat het concept maatwerk ontwikkeling vereist. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek worden de mogelijkheden hierin verkend en wordt er een passende strategie geformuleerd voor het vervolg. De verwachtingen, kaders en randvoorwaarden worden samen afgestemd zodat voor de beste aanpak kan worden gekozen.

Wat er precies bereikt moet worden en waarom is voor een app ontwikkelaar belangrijke informatie om goed in te schatten wat de benodigde werkzaamheden zijn. Door dit kritisch te bespreken wordt duidelijk of een idee levensvatbaar is en welke stappen er in dit geval nodig zijn om een goede app te laten maken.

Resultaat en vervolg

Als eindresultaat van deze fase kun je het volgende verwachten:

  • Inzicht in de haalbaarheid
  • Onze kritische mening
  • Advies over de benodigde vervolgstappen
  • Een beeld bij de technieken die nodig zijn
  • Een ruwe schatting van de benodigde werkzaamheden

Door vooraf de 'wie, wat, hoe en waarom' van het concept gedetailleerd in kaart te brengen, komen we tot een concrete blauwdruk voor het vervolg. Met deze kennis kunnen we tot een voorstel voor de ontwerpfase komen.