Met de Piece of Cake app hoef je nooit meer bang te zijn voor wanbetalers of vergeten betalingen. De app maakt het eenvoudig om cadeaus te organiseren en biedt een overzicht waarin in één oogopslag gezien kan worden wie er mee doet met het cadeau en hoeveel er per persoon betaald is.

Doelgroep

Opdrachtgever

Markt

Eerste release

-

Poc iphone6 mockup invite

Update: Piece of Cake app op iCulture en Bol.com

Inmiddels is er een review van Piece of Cake verschenen op iCulture.nl, een toonaangevend blog over apps in Nederland. Klik hier om het artikel over Piece of Cake te lezen.

In december 2016 stond er een leuk verhaal over Piece of Cake in het Partnerblog van Bol.com, ook zeker het lezen waard.

Aanleiding app

Het gezamenlijk organiseren en kopen van een cadeau voor iemand is voor vele moeders, jongeren en vriendengroepen een bekende uitdaging. Ellenlange WhatsApp groepsgesprekken waarin een verzoek om de afgesproken bijdrage te betalen ondergesneeuwd raakt door de vele ruis die vaak rondgaat in dergelijke gesprekken. Voor de organisator is het dan ook een echte uitdaging om de hele groep afgestemd te krijgen en op tijd alle centjes binnen te hebben om het cadeau werkelijk te kunnen kopen.

Vanuit deze frustratie ontstond bij Rapsodie het idee voor Piece of Cake en daarmee startte de zoektocht naar een betrouwbare app ontwikkelaar. Na enkele vruchtbare gesprekken koos Rapsodie voor de ervaring van Webuildapps als app ontwikkelaar om het idee voor Piece of Cake werkelijk te realiseren.

Webuildapps heeft mijn idee voor Piece of Cake op een professionele en verrassend creatieve manier uitgewerkt, met een geweldige app als resultaat. De samenwerking verliep prettig, ik zou Webuildapps als partner voor het bouwen van apps zeker aanbevelen.

Dorine Wesseling - Founder Rapsodie

De aanpak

Vanuit een heldere probleemstelling is het team aan de slag gegaan met het concept. Het concept is samen met Rapsodie verder uitgewerkt waarbij het team werd versterkt door RAADHUIS. Vanuit de creatieve energie die ontstond bij het maken van het interactieontwerp heeft RAADHUIS het visueel ontwerp ook op een gave wijze neergezet. Met name het herkenbare cadeauscherm is kenmerkend geworden voor Piece of Cake.

Tijdens de realisatie is er gestart met het ontwikkelen van de iPhone app die daarna uitvoerig is getest door een panel van zo'n 15 testers. Tijdens de testfase kwamen wij ook in aanraking met Lookback waarmee wij het delen van feedback veel laagdrempeliger en makkelijker konden maken. Toen de iPhone app grotendeels stond werd er gestart met de Android app waardoor alle reeds verzamelde feedback direct al kon worden verwerkt in de Android versie. Nadat ook deze app volledig voldeed aan de wensen zijn de apps gepubliceerd in de Apple App Store en Google Play. Na de release zijn we met Rapsodie aan de slag gegaan om de roadmap voor het komende jaar te plannen. To be continued...

Makkelijk samen een cadeau organiseren 

Met Piece of Cake kun je gemakkelijk samen met vrienden of familie een cadeau organiseren zodat je iemand een (duurzaam) cadeau kunt geven. Dit kan natuurlijk voor iedere verjaardag maar denk ook aan een housewarming of babyshower. Piece of Cake maakt het makkelijk om een cadeau toe te voegen en hiervoor vrienden of familie uit te nodigen. Iedereen geeft aan welke bijdrage hij of zij kan leveren en krijgt direct te zien of dat per bank, paypal of contant betaald kan worden. Ook is het mogelijk om eenvoudig vragen te stellen en alles omtrent het cadeau te bespreken in de chat. Uiteraard geeft de app ook tijdig een reminder als je bent vergeten te betalen voor het cadeau van je beste vriend.

  • Cadeau aanmaken en vrienden uitnodigen;
  • Eenvoudig aangeven of je mee doet en met welk bedrag;
  • Overzicht van de deelnemers en hun betalingen;
  • Alle berichten bij elkaar in een overzichtelijke chat;
  • Reminders als je nog niet hebt gereageerd of nog moet betalen;
  • Kortom, veel gemak voor de organisator van het cadeau.