Location based content met de Bejo Experience app

De Bejo Experience app is een verrijking voor de open dagen. Bezoekers van over de hele wereld hebben alle benodigde informatie over het event binnen handbereik.

Doelgroep

Bezoekers

Opdrachtgever

Bejo Zaden

Markt

Agrarisch

Eerste release

05 september 2016

Bejo experience open dagen app

Over Bejo Zaden

Bejo Zaden is ruim 100 jaar geleden opgericht door Cor Beemsterboer en Jacob Jong. Bejo Zaden realiseerde zich al snel hoe belangrijk het is om bij te blijven met de technologische ontwikkelingen. Al in 1963 investeerden zij in de toen nieuwe hybridisatietechniek. Nu, in 2016, behoort Bejo tot de wereldtop van zaadveredelaars en zijn zij toonaangevende specialisten op dit gebied. Bejo is actief in meer dan 30 landen over de hele wereld. Naast innoveren in het vak lopen zij ook voorop in de markt op andere gebieden. Voor de Bejo Open Days hebben zij een eigentijdse app laten ontwikkelen waarmee bezoekers op basis van locatie geïnformeerd worden over alle Quality Proof Points.

Vernieuwen Open Days app

Vanaf 2012 maakte Bejo Zaden gebruik van de Open Days app. De Open Days app is gerealiseerd op basis van AppMachine en werd, zoals de naam al doet vermoeden, ingezet op de open dagen van Bejo. De app bevat veel praktische informatie over het programma en de locatie, maar het AppMachine platform is niet zo innovatief meer als toen en ook het uiterlijk van de app raakte gedateerd.

Tijdens een Cropalyser meeting ontstond het idee om de Open Days groter en innovatiever neer te zetten en daarbij gebruik te gaan maken van beacons. Zodoende heeft Bejo besloten tot het laten maken van een nieuwe app. Deze app draagt de naam Bejo's Experience en communiceert met location beacons op locatie. Deze beacons zorgen ervoor dat de gebruiker aan de hand van zijn omgeving relevante informatie (tekst, video afbeeldingen) ziet. Een groot voordeel is dat de gebruiker zo alle informatie krijgt over de de gepresenteerde innovaties en ander objecten.

Een belangrijk deel van de Experience app is dat deze niet alleen inzetbaar is tijdens de Bejo Open Days, maar ook gebruikt kan worden op andere evenementen, zoals de jaarlijkse Fruit Logistica in Berlijn.

De wensen van Bejo

Tijdens de voorbereiding hebben contactpersonen Daniëlle Bruin en Jurgen van Baar van Bejo Zaden aangegeven wat de wensen waren. Er moest een platform komen voor het eenvoudig beheren en aanpassen van content in de app, geschikt voor zowel iOS als Android. Daarnaast is er een plan uitgewerkt om waarde uit de inzet van beacons te halen. Deze beacons zijn er zowel voor het attenderen van de bezoeker op Quality Proof Points als het in beeld brengen van het verkeer over het terrein. Een eerste stap naar het verzamelen van big data tijdens de Open Dagen. Elke beacon registreert namelijk het (anonieme) contact met de smartphone van de bezoeker, mits deze de app geïnstalleerd heeft. En last but not least: gezien het internationale karakter van de bezoekers moest de app ook offline kunnen werken.

Visie op de toekomst

Bejo wilde graag een app laten maken met een langetermijnvisie op de functionaliteit en flexibiliteit bij het inzetten van de app tijdens events. Door hier samen in op te trekken kunnen we de app slim doorontwikkelen. Door de eerdere ervaringen met Webuildapps als app ontwikkelaar (Cropalyser) was er veel vertrouwen in de samenwerking. 

Door samen te definiëren wat er eerst ontwikkeld moet worden en wat de wensen voor de toekomst zijn kon er een sterke roadmap worden uitgedacht voor de langere termijn.

Heldere en directe communicatie met ons als klant en samen toewerken naar een fantastisch eindresultaat!

Daniëlle Bruin & Jurgen van Baar - Bejo Zaden

Betrouwbaarheid beacons

Een belangrijk onderdeel tijdens de realisatie was het testen op locatie. Dit was nodig om zo eventuele onzuiverheden te vinden en verder te finetunen. Tijdens de eerste testen bleek dit geen overbodige luxe doordat de beacon technologie niet even volwassen en stabiel is als wij graag zouden zien. Maar na het aanbrengen van een aantal tweaks en het doorlopen van vele testscenario's stond er een prima situatie.

Een app mét impact

De Bejo Experience app heeft op meerdere fronten toegevoegde waarde. Het innovatieve karakter dat Bejo graag wil uitstralen wordt benadrukt door het gebruik van beacons. Het verzamelen van informatie via deze beacons over het gedrag van de bezoekers kan Bejo vervolgens gebruiken om verbeteringen aan te brengen. Via de app kan Bejo ook direct met haar bezoekers communiceren. En dit alles niet alleen op de open dagen, maar ook op alle toekomstige events waar Bejo aanwezig is.

Functionaliteiten van de app

Zodra een bezoeker de app geïnstalleerd heeft en opent, krijgt deze introductieschermen met uitleg over de app. Zo krijgen zij onder andere informatie waarom pushberichten en bluetooth aan moeten om de volledige beleving van de Bejo's Experience te ervaren. Deze twee samen zorgen namelijk voor een optimale ervaring met de geïnstalleerde beacons. Ook heeft de bezoeker een handig overzicht van het terrein middels een ingebouwde plattegrond.

Door het geïntegreerde Instant Magazine kan Bejo gemakkelijk haar klanten op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rond de open dagen. Zo bevat deze informatie over de tours - waar zij starten en hoelaat -, maar heeft de app ook een zeer uitgebreide FAQ-sectie. Denk hierbij onder andere aan informatie over: machines, vervoer en informatie over belangrijke contacten. Tot slot biedt de app een lokale weersvoorspelling, zodat men altijd op de hoogte is van het lokale weer. 

Bigdata en monitoring

De verzamelde informatie die voortkomt uit de gegevens van het gebruik van de app, kan op verschillende manieren geanalyseerd worden. Via Google Analytics kan Bejo het gebruik van de Bejo Experience analyseren. Fabric wordt gebruikt voor het monitoren van de stabiliteit en het gebruik van de app. Informatie over hoe vaak en op welke tijdstippen de punten bezocht worden kan Bejo terugvinden in de speciale backend waarin het gedrag van de bezoekers kan worden geanalyseerd.

De app is in september 2016 gereleased in de appstores en is verkrijgbaar voor Android via de Google Play Store en voor iOS via iTunes.