De Car Reminder App is een passende oplossing voor alle betrokken partijen. Dealers hebben meer inzicht in hun klantenbestand, terwijl aan de andere kant klanten laagdrempelig offertes kunnen aanvragen bij verschillende partijen.

Doelgroep

Autobezitters

Opdrachtgever

e-Link Marketing

Markt

Autoreparatie en onderhoud

Eerste release

01 oktober 2015

I Phone XS

Aanleiding app

Een langetermijnrelatie met klanten: het is een belangrijk, misschien wel essentieel onderdeel van succesvol zakendoen. Een langdurige relatie is echter niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet voor autodealers. Zij hebben jaarlijks slechts één tot twee contactmomenten met klanten, meestal rondom de keuring of gedurende tussentijdse reparaties. Klanten gaan niet voor alle reparaties naar dezelfde garage, waardoor klantenbestanden ook nog eens snel verouderen. Voor e-Link Marketing was dit aanleiding om voor autodealers een digitale oplossing te zoeken. In samenwerking met Webuildapps werd de Car Reminder App gerealiseerd.

Webuildapps is een betrouwbare partij, die haar woord nakomt en altijd voor ons klaarstaat. De samenwerking was informeel en flexibel, wat als prettig is ervaren. Webuildapps is een partner voor de toekomst.

Founders E-link marketing

De aanpak

Bij aanvang van de app-ontwikkeling bestond er een helder idee over de behoefte van autobezitters. Combineer dit met de kennis en ervaring van app ontwikkelaar Webuildapps en de invulling aan de app is snel gegeven! Eerst werd gedefinieerd wat er ontwikkeld moest worden, inclusief de roadmap voor langere termijn. Het bedachte platform werd vervolgens door Webuildapps ontwikkeld en getest door een selecte groep belanghebbenden. De release van de eerste versie leverde feedback op van betrokken dealers, wat werd meegenomen in de doorontwikkeling.

De oplossing voor autobezitters

De Car Reminder App maakt het voor autobezitters mogelijk om laagdrempelig in contact te komen met dealers in hun omgeving. Bijvoorbeeld om een offerte voor onderhoud bij meerdere dealers tegelijkertijd aan te vragen. Zij kunnen via de app hun auto toevoegen, monitoren en een voorkeursdealer instellen. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om afspraken te maken voor onderhoud, schadeherstel, apk of bandenwissel, inclusief de mogelijkheid om foto’s te uploaden. Ook kunnen klanten terugbelverzoeken indienen of via de inbox contact leggen met een garage. De app geeft aanvullend reminders in het geval van:

 • Verlopen van de apk-datum;
 • Verlopen van de garantie;
 • Noodzakelijke vervanging van de distributieriem;
 • Benodigd onderhoud op basis van de onderhoudsbehoefte van de auto en de ingevoerde data van de klant;
 • Terugroepactie betreffende het voertuig.

De oplossing voor autodealers

Dealers kunnen op hun beurt actief in contact blijven met klanten en met behulp van de app klantretentie bevorderen. Bijvoorbeeld door rechtstreekse berichten te sturen naar klanten, snel op vragen in te spelen en offerte aanvragen op overzichtelijke en gestructureerde wijze direct te beantwoorden. Aanvullend krijgen autodealers dankzij de app meer inzicht in het verloop van klanten, zodat zij dit effectief kunnen aanpakken. Om de app voor zowel klanten als dealers goed in te richten, realiseerde Webuildapps:

 • Het ontwerp voor techniek, design en API;
 • De koppeling met de open data API van de RDW voor het ophalen van voertuiginformatie;
 • De beheeromgeving voor het platform;
 • ‘Mijn omgeving’ voor garages, waar ingestuurde offertes, afspraakverzoeken en eigen profielen in de app beheerd kunnen worden;
 • De mogelijkheid voor garages om met één druk op de knop direct een offerte of verzoek te behandelen in een e-mail;
 • Een iPhone- en Android-app.

Overzicht van auto's

Beheer eenvoudig je meerdere auto's

Foto 18 12 15 15 34 53

Auto details

Alle details van jouw auto bij elkaar

Foto 18 12 15 15 36 59

Zoek & Filter

Zoek in meer dan 4000 garages in Nederland

Foto 18 12 15 15 36 19