Product configurator voor JASA Packaging Solutions

Wat doe je als je een aantal verpakkingsmachines bouwt maar iedere machine uniek is doordat er honderden combinaties te configureren zijn, waarbij iedere gekozen optie afhankelijkheden en uitzonderingen met zich meebrengt? Dan maak je dit simpeler door alle kennis te borgen in een tool zodat iedereen zelf een configuratie kan maken zonder dat een specialist nodig is.

Doelgroep

Leveranciers van AGF producten

Opdrachtgever

JASA Packaging Solutions

Markt

Verpakkingsmachines en -lijnen

Eerste release

01 februari 2018

Main screenshot

Over JASA Packaging Solutions

JASA Packaging Solutions is een producent van verpakkingsmachines, sleevers en specialist in verpakkingslijnen met een grote markt binnen de AGF. De machines van JASA worden over de hele wereld gebruikt voor het verpakken van diverse producten en onder verschillende omstandigheden. Machines worden rechtstreeks verkocht aan klanten en via een wereldwijd dealer netwerk. 

Noodzaak voor het borgen van kennis

Vanuit een aantal basis machines bouwt JASA verpakkingsmachines en -lijnen die verschillende verpakkingen kunnen verwerken en waarbij vele (complexe) configuratie opties kunnen worden toegepast. Iedere gekozen optie of combinatie heeft zijn eigen afhankelijkheden en (on)mogelijkheden wat er bij JASA voor zorgde dat er maar enkele personen binnen de organisatie volledig op de hoogte waren van wat wel en wat niet kon. Juist uit alle mogelijke combinaties, mogelijkheden en de kennis hierover is de noodzaak voor het borgen van deze kennis ontstaan. Door het borgen van deze kennis zou iedereen binnen JASA en haar dealers weer toegang hebben tot informatie en in staat zijn om offertes te kunnen maken. 

Product Configurator app

Samen met JASA heeft Webuildapps een Product Configurator app ontwikkeld voor Android tablets waarmee een dealer kan inloggen en altijd (offline) een machine kan configureren op basis van de laatste kennis, mogelijkheden en prijzen. 

Alle kennis is geborgd in een database die JASA eenvoudig zelf kan bijwerken en beschikbaar stellen voor de app. Alle vragen en opties binnen de configurator zijn dynamisch en de interface past zich hier op aan. De app is vertaald naar een aantal talen en ook deze vertalingen worden dynamisch verwerkt.

Met de configuratie kan de dealer een complete offerte maken voor de klant en per e-mail versturen waarbij overzichtelijk alle opties en keuzes worden meegenomen.

Configureer een machine

Quote van JASA

Configureer eenvoudig een machine op maat

Op basis van een dynamische vragenlijst die zich aanpast aan de hand van gekozen opties kun je een complete machine configureren. Alle vragen en opties binnen de configurator zijn dynamisch en de interface past zich hier op aan. De app en alle configuratie opties zijn vertaald naar een aantal talen.

Antwoorden afhankelijk van eerdere antwoorden