Zien wie er fysiek in de buurt is met Match app

Het team achter Match was op zoek naar een ontwikkelaar die hun concept en ontwerp kon omzetten in de gave app die zij voor ogen hadden en die de technische uitdagingen kon tackelen die er bij dit concept kwamen kijken. Tijdens een zeer vruchtbare kennismaking en strategische sessie koos het team unaniem voor Webuildapps.

Het idee achter Match is dat je iedere dag veel mensen ontmoet waarvan je het overgrote deel niet eens kent. Sommige mensen kom je regelmatig en andere slechts eenmalig. Met Match app wilde het team de kloof tussen elkaar on- en offline ontmoeten kleiner maken en de drempel om contact te leggen omlaag brengen. Hoe stoer is het als je een mooie vrouw of man aan de bar ziet staan die je eigenlijk wel wilt aanspreken maar je durft het (nog) niet. Of tijdens een netwerkborrel zie je een manager van een bedrijf staan die een mooie opdrachtgeven voor jou zou kunnen zijn. Kortom. situatie genoeg te bedenken waarin het ideaal zou zijn om laagdrempelig contact te leggen.

Zien wie er fysiek in de buurt is

De grootste uitdaging in dit concept was de 'Near u' feature. Deze feature toont een scherm met een radar en in het midden jouw profielfoto. Om je heen staan de profielen van personen die zich fysiek in de buurt van jou bevinden (het meisje aan de bar bijvoorbeeld). Hoe dichterbij iemand is hoe dichterbij deze persoon op de radar wordt getoond.

de match app laat je zien wie er fysiek in de buurt is

Om deze feature mogelijk te maken hebben wij bluetooth ingezet, (i)Beacon technologie om precies te zijn. Met deze beacon technologie kunnen wij andere devices via Bluetooth (Bluetooth 4.0 ofwel Bluetooth Low Energy) met elkaar laten communiceren. Zodra een gebruiker met Match app een device tegenkomt die ook Match heeft krijgt hij of zij een berichtje en ontstaat de mogelijkheid om het publieke profiel van de ander te bekijken. Ook kun je toestemming vragen om te chatten.

'Bij dag is hij accountant in pak maar bij nacht..'

Een unieke eigenschap van Match app is de mogelijkheid om meerdere identiteiten te hebben. Je kunt een Personal, Business & Nightlife card aanmaken waarmee je Match goed zakelijk kunt inzetten tijdens evenementen maar ook tijdens een mooie avond uit in een gave club. Iedere kaart heeft unieke eigenschappen die ingezet kunnen worden op het profiel. Denk bijvoorbeeld eens aan het instellen van jouw mood op de Nightlife card of jouw visitekaartje en bedrijfsprofiel op de Business card.

Wat Match app zo uniek maakt

Begin november 2014 werd was het zover en werd Match app officieel gereleased. In de tussentijd hebben wij samen met de Match Family keihard gewerkt aan het perfectioneren van het ontwerp en de interactie, het bouwen van de app het perfectioneren hiervan. Wij zijn trots op de unieke samenwerking met Match en zeker niet minder op het eindresultaat.

Match beschikt over een aantal unieke eigenschappen:

  • Personen fysiek om je heen digitaal ontmoeten
  • Unieke inzet van Beacon technologie
  • WhatsApp & Telegram waardige chat met ondersteuning voor tekst, video, audio en afbeeldingen
  • Volledig custom UI/UX
  • Meerdere identiteiten voor Nightlife, Business en Personal

To be continued..

Na de release is het team van Match gestart met de uitrol van diverse marketingcampagnes op zoek naar een groot volume aan gebruikers. Naast de uitrol staan er alweer een aantal sterkte ideeën op de roadmap waarover wij later meer gaan vertellen.

ZOEK JE EEN PROFESSIONELE APP BOUWER MET VERSTAND VAN TECHNIEK ÉN BUSINESS?

Wij luisteren naar jouw verhaal en samen gaan we aan de slag om waarde te creëeren voor jouw business. Vanaf de eerste gedachte tot ver voorbij de realisatie. Neem contact op voor een kennismaking of vraag direct een offerte aan!