Veiligheidstraining via een app met 360° video voor het CCV

Arnaud Boom en Mourad Kajouaa zijn gestart met hun productiebedrijf Pro-ductions omdat zij legio toepassingen zagen 360° video binnen bedrijven en organisaties. Toen zij bij ons aan tafel zaten voor een app waarin 360° video's over criminaliteitspreventie en veiligheid voor ondernemers zouden komen te staan waren wij ook direct enthousiast. 

In samenwerking met Pro-ductions hebben wij voor het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid de 360° CCV app ontwikkelt. Doel van deze app is het informeren en trainen van ondernemers en horeca medewerkers over criminaliteitspreventie en veiligheid.

Een korte introductie

Pro-ductions
Pro-ductions is een onderneming met jarenlange ervaring op het gebied van broadcasting. Op het gebied van video is vrijwel niets hen te gek, van live-registraties tot complete 360° video ervaring in VR: Pro-ductions maakt het voor je. Door het bundelen van de krachten van diverse media-professionals maken zij elke opname tot een succes voor hun klanten.

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, kortweg CCV, is de organisatie achter onder andere de Week van de Veiligheid. Zij bieden trainingen voor ondernemers, zodat zij zo veilig mogelijk hun business kunnen runnen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld aan brand-, inbraak- en geweldpreventie.

360° video platform

Voor Pro-ductions lag de horizon verder dan alleen de eerste fase en daarom is er bij de ontwikkeling van het platform direct al gebouwd met het einddoel voor ogen. De eisen en wensen vanuit Pro-ductions waren dan ook concreet vanaf de start:

 • App geschikt om snel en eenvoudig 360° video mee af te spelen;
 • Zo min mogelijk 'buffertijd' bij het afspelen van de video's;
 • Meerdere video's in de app, liefst via een CMS te beheren;
 • Ook geschikt voor platte (2D) video's en eventueel 360° panorama afbeeldingen;
 • Techniek in de toekomst ook inzetbaar voor andere klanten;
 • Geschikt voor Android en iPhone;
 • Publicatie via de Apple App Store en Google Play Store.

Virtuele beleving

Voor de optimale VR beleving maakt de app gebruik van sensoren (accelerometer en gyroscoop). De bewegingen van de gebruiker worden dan ook direct zichtbaar op het scherm. Dit geeft de gebruiker de beleving alsof hij midden in de video staat. De beleving wordt nog groter met een Google Cardboard. 

de preventie app werkt met het Google cardboard

In de 360° CCV app zit een video die de gebruiker laat zien hoe een overvaller zich gedraagt voor en tijdens een overval en waar een ondernemer en zijn personeel op moeten letten.

  Content management (beheer)

  Met het oog op de toekomst hebben we gekozen voor het ontwikkelen van een whitelabel app. Via een eenvoudig CMS kan Pro-ductions content beheren voor meerdere whitelabel apps. Op deze manier krijgt elke klant een label die aangepast kan worden aan de huisstijl en gevuld kan worden met eigen content. Zo zorgen we ervoor dat middels een vast design, de app toch gemakkelijk op maat gemaakt kan worden.

  Release tijdens Week van de Veiligheid

  Tijdens de Week van de Veiligheid wordt 360° CCV op grote schaal onder de aandacht gebracht. De Week van de Veiligheid is op 8 oktober geopend door minister Ard van der Steur. Tijdens de opening is Pro-ductions aanwezig met een stand vol Samsung Gear VR brillen en de 360° CCV app, zodat iedereen een virtuele overval kan beleven.

  link naar filmpje ccv

  IMPRESSIE

  Maar hoe ziet deze app er dan uit? Bekijk hieronder een korte impressie.

  ZOEK JE EEN PROFESSIONELE APP BOUWER MET VERSTAND VAN TECHNIEK ÉN BUSINESS?

  Wij luisteren naar jouw verhaal en samen gaan we aan de slag om waarde te creëeren voor jouw business. Vanaf de eerste gedachte tot ver voorbij de realisatie. Neem contact op voor een kennismaking of vraag direct een offerte aan!