Social webcare met de Tracebuzz app

Over Tracebuzz

Tracebuzz is een social marketing specialist, die zich bezighoudt met optimization, metrics, monitoring en webcare. Eenvoudig gezegd, helpt zij bedrijven om te luisteren naar de online stem van klanten. Aanvullend voorziet Tracebuzz in trainingen voor social media contact center medewerkers, workshops voor community managers en advisering over social marketing strategieën op managementniveau.

De vraag van Tracebuzz

Webuildapps werd gevraagd om de bestaande Tracebuzz app, die Webuildapps in 2010 ontwikkelde, te moderniseren. Hoewel de app in die tijd absoluut aan de vraag voldeed, staat de markt van app ontwikkeling niet stil. Vandaar dat het moment was aangebroken om de app te vernieuwen; ook omdat de dienstverlening van Tracebuzz in de laatste jaren aanzienlijk is gegroeid en uitgebreid. De nieuwe app moest daarom in het verlengde liggen van de nieuwe aanpak en strategie van Tracebuzz.

De aanpak van Webuildapps

Tracebuzz had bij aanvang al een duidelijke koers voor ogen. Samen met het team van Webuildapps is in twee interactieve workshops besproken welke functionaliteiten van belang zijn voor de app en hoe deze het beste uitgewerkt kunnen worden. Er stond één vraag centraal tijdens deze workshops: hoe kan de Tracebuzz app van toegevoegde waarde zijn en blijven voor haar (nieuwe) klanten?

Na vaststelling van de functionaliteiten, doorliepen Tracebuzz en Webuildapps de volgende stappen:

Webuildapps maakte een volledig ontwerp voor de app op basis van de gewenste functionaliteiten en de huisstijl van Tracebuzz;
Vervolgens startte Webuildapps met de ontwikkeling van een op maat gemaakte iPhone en Android app;
Tijdens de realisatie is een koppeling gemaakt tussen de webservices (API) van het Tracebuzz webcare platform en de nieuwe app;
In de testperiode werd met een intern team van Tracebuzz gewerkt. Zij hebben de app getoetst, zodat eventuele onduidelijkheden nog bijgestuurd konden worden. Ook werd er in de testperiode in overleg getest met de grotere retail klantenaccounts, zoals Albert Heijn en Wehkamp;
Tot slot heeft Tracebuzz na de garantieperiode van de app een supportcontract afgesloten bij Webuildapps. Hierin zijn onderhoudswerkzaamheden vastgelegd, zodat Tracebuzz kan blijven rekenen op continuïteit van de app.
Nadat de app volledig was afgerond, werd deze op een bijzonder moment geïntroduceerd: tijdens de viering van het vijfjarige jubileum van Tracebuzz in het Nemo Science Center in Amsterdam!

De op maat gemaakte Tracebuzz app

Met behulp van de Tracebuzz app, en dankzij de achterliggende technologie van Tracebuzz, krijgen klanten inzicht in alle berichten die online over hun merk of bedrijf opduiken. Vervolgens kunnen zij op elk moment en vanaf elke locatie direct reageren op deze berichten. Wanneer bedrijven voor social webcare hebben gekozen, biedt de Tracebuzz app integrale ondersteuning. De workflow van de app kan namelijk volledig worden afgestemd op het interne werkproces. Verder worden klanten door middel van pushberichten altijd op de hoogte gehouden van online berichtgeving; bij buitensporige berichten kan er zelfs een extra signaal worden verstuurd. Dankzij deze moderniseringsslag heeft Tracebuzz nu een app die toekomstbestendig is, in lijn ligt met de uitgezette koers en aan de vraag van klanten voldoet!

ZOEK JE EEN PROFESSIONELE APP BOUWER MET VERSTAND VAN TECHNIEK ÉN BUSINESS?

Wij luisteren naar jouw verhaal en samen gaan we aan de slag om waarde te creëeren voor jouw business. Vanaf de eerste gedachte tot ver voorbij de realisatie. Neem contact op voor een kennismaking of vraag direct een offerte aan!