Piece of Cake maakt samen cadeaus geven makkelijk

Update: Piece of Cake app op iCulture en Bol.com

Inmiddels is er een review van Piece of Cake verschenen op iCulture.nl, een toonaangevend blog over apps in Nederland. Klik hier om het artikel over Piece of Cake te lezen.

In december 2016 stond er een leuk verhaal over Piece of Cake in het Partnerblog van Bol.com, ook zeker het lezen waard.

Aanleiding app

Het gezamenlijk organiseren en kopen van een cadeau voor iemand is voor vele moeders, jongeren en vriendengroepen een bekende uitdaging. Ellenlange WhatsApp groepsgesprekken waarin een verzoek om de afgesproken bijdrage te betalen ondergesneeuwd raakt door de vele ruis die vaak rond gaat in dergelijke gesprekken. Voor de organisator is het dan ook een echte uitdaging om de hele groep afgestemd te krijgen en op tijd alle centjes binnen te hebben om het cadeau werkelijke te kunnen kopen.

Vanuit deze frustratie ontstond bij Rapsodie het idee voor Piece of Cake en daarmee startte de zoektocht naar een betrouwbare app ontwikkelaar. Na enkel vruchtbare gesprekken koos Rapsodie voor de ervaring van Webuilldapps als app ontwikkelaar om het idee voor Piece of Cake werkelijk te realiseren. 

De aanpak

Vanuit een heldere probleemstelling is het team aan de slag gegaan met het concept. Het concept is samen met Rapsodie verder uitgewerkt waarbij het team werd versterkt door RAADHUIS. Vanuit de creatieve energie die ontstond bij het maken van het interactieontwerp heeft RAADHUIS het visueel ontwerp ook op een gave wijze neergezet. Met name het herkenbare cadeauscherm is kenmerkend geworden voor Piece of Cake. 

Tijdens de realisatie is er gestart met het ontwikkelen van de iPhone app die daarna uitvoerig is getest door een panel van zo'n 15 testers. Tijdens de testfase kwamen wij ook in aanraking met Lookback waarmee wij het delen van feedback veel laagdrempeliger en makkelijker konden maken. Toen de iPhone app grotendeels stond werd er gestart met de Android app waardoor alle reeds verzamelde feedback direct al kon worden verwerkt in de Android versie. Nadat ook deze app volledig voldeed aan de wensen zijn de apps gepubliceerd in de Apple App Store en Google Play Na de release zijn we met Rapsodie aan de slag gegaan om de roadmap voor het komende jaar te plannen. To be continued..

Makkelijk samen een cadeau organiseren 

Met Piece of Cake kun je gemakkelijk samen met vrienden of familie een cadeau organiseren zodat jullie iemand een (duurzaam) cadeau kunt geven. Dit kan natuurlijk voor iedere verjaardag maar denk ook aan een housewarming of babyshower. Piece of Cake maakt het makkelijk om een cadeau toe te voegen en hiervoor vrienden of familie uit te nodigen. Iedereen geeft aan welke bijdrage hij of zij kan leveren en krijgt direct te zien of dat per bank, paypal of contact betaald kan worden. Ook is het mogelijk om eenvoudig vragen te stellen en alles omtrent het cadeau te bespreken in de chat. Uiteraard geeft de app ook tijdig een reminder als je bent vergeten te betalen voor het cadeau van je beste vriend. 

  • Cadeau aanmaken en vrienden uitnodigen;
  • Eenvoudig aangeven of je mee doet en met welk bedrag;
  • Overzicht van de deelnemers en hun betalingen;
  • Alle berichten bij elkaar in een overzichtelijke chat;
  • Reminders als je nog niet hebt gereageerd of nog moet betalen;
  • Kortom, veel gemak voor de organisator van het cadeau.

Rapsodie over Webuildapps

In januari 2016 vond de release van Piece of Cake plaatst. Opdrachtgever Rapsodie over Webuildapps: “Webuildapps heeft mijn idee voor Piece of Cake op een professionele en verrassend creatieve manier uitgewerkt, met een geweldige app als resultaat. De samenwerking verliep prettig, ik zou Webuildapps als partner voor het bouwen van apps zeker aanbevelen.”

Het team van RAADHUIS over de samenwerking 

Samen voor de beste ervaring; dit hebben RAADHUIS en Webuildapps met elkaar gemeen. En dat is ook precies waar we elkaar aanvullen. Wij vanuit Creatie en Design, Webuildapps vanuit Techniek en ervaring. Elkaar ruimte geven & goed luisteren. Dat is prettig werken. De jongens van Webuildapps verstaan hun vak en zijn ook niet benauwd om een designer de juiste richting op de sturen. Dank voor deze mooie klus!

- Bart Verbiest, Creative Director 

VIDEO

Check de onderstaande video voor meer informatie over de werking en het doel van de app.

ZOEK JE EEN PROFESSIONELE APP BOUWER MET VERSTAND VAN TECHNIEK ÉN BUSINESS?

Wij luisteren naar jouw verhaal en samen gaan we aan de slag om waarde te creëeren voor jouw business. Vanaf de eerste gedachte tot ver voorbij de realisatie. Neem contact op voor een kennismaking of vraag direct een offerte aan!