Makkelijk veldbezoeken in SAP C4C toevoegen

Bij een coöperatie als Agrifirm met meer dan 10.000 leden en bijna 3000 medewerkers vinden nogal wat gesprekken met klanten plaats. Daarom is een CRM oplossing als Cloud4Customer van SAP een mooi platform om alle informatie rondom klanten en bezoeken te registreren. Maar wat als medewerkers in het veld de behoefte hebben aan een meer praktisch toegankelijke en eenvoudige tool?

Doelgroep

Medewerkers

Opdrachtgever

Agrifirm

Markt

Agrarische coöperatie

Eerste release

01 mei 2019

Screenshot van deze case

Royal Agrifirm Group

Bij Agrifirm - of eigenlijk Royal Agrifirm Group - hebben ze passie voor ‘het boeren’. Agrarisch ondernemerschap gaat over het herkennen en grijpen van kansen, anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en streeft men naar het voorop blijven lopen in de agrarische sector. Ze werken aan relevante en duurzame oplossingen waarmee veehouders, telers en de voederindustrie worden ondersteunt in de uitdagingen van vandaag en morgen. Hierbij is het belangrijk om kennis te delen en samen te werken met betrokken medewerkers en ketenpartijen van over de hele wereld.

Verslaglegging in SAP Cloud4Customer

Bij een coöperatie als Agrifirm met meer dan 10.000 leden en bijna 3000 medewerkers vinden nogal wat gesprekken met klanten plaats. Daarom is een CRM oplossing als Cloud4Customer van SAP (C4C) een mooi platform om alle informatie rondom klanten en bezoeken te registreren. Maar wat als medewerkers in het veld de behoefte hebben aan een meer praktisch toegankelijke en eenvoudige tool? Veel medewerkers komen dagelijks bij klanten op veldbezoek om daar te kijken hoe het graag en te ondersteunen met informatie en advies. Om verslag van deze bezoeken in C4C te krijgen was wel een uitgebreide C4C app beschikbaar maar deze werd als uitgebreid en onpraktisch gezien met als gevolg dat verslaglegging een vervelend karwei bleef of werd vergeten. Agrifirm zocht een alternatieve oplossing die aansloot op C4C maar ook prettig in het gebruik zou zijn voor medewerkers bij het uitvoeren van hun taken met als belangrijkste doel zoveel mogelijk verslaglegging. Daarbij was het delen van een verslag met de klant zelf ook een belangrijke wens.

Niet het systeem maar de gebruiker is heilig

Iedere medewerker had al toegang tot C4C maar er waren praktische bezwaren voor het gebruik van de mobiele app. Door het weghalen van deze bezwaren konden we een oplossing realiseren die op de intrinsieke motivatie van medewerkers zou aansluiten waardoor men vanzelf meer verslagen zou gaan vastleggen. The right tool for the job dus. Een eenvoudige app, die prettig werkt en intuïtief te bedienen is door iedereen maar wel met een directe koppeling naar C4C moest de oplossing worden.

Veldbezoek app

Op basis van de wensen van Agrifirm zijn we aan de slag gegaan met de Agrifirm Veldbezoek app als resultaat. Een praktische tool voor medewerkers van Agrifirm waarmee zij eenvoudig een veldbezoek kunnen vastleggen en delen met hunt klant via e-mail. Ook Veldbezoeken van collega's binnen het eigen team zijn beschikbaar zodat in vakantietijd collega's rustig ook kunnen zien wat er is besproken en hoe zij een klant zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.  

Deze opdracht is gerealiseerd in opdracht van en in samenwerking met Acorel en Royal Agrifirm Group

Integratie met SAP Cloud for customers

Gebruikers kunnen op elk moment en locatie het klantensysteem/CMS van Agrifirm bekijken. De gebruiker kan contact opgenomen met de klant. Daarnaast kan hij/zij zien wat er in eerdere veldbezoeken is besproken of afgesproken.

Integratie met SAP Cloud for customers

Klantprofiel

Laat de gebruiker naast contactgegevens ook notities zien van eerder gemaakte veldbezoeken door hem of zijn collega's

Klantprofiel

Veldbezoeken

Gebruikers houden bij wat er met hun klanten is besporken

Veldbezoeken

Samenvatting versturen

Gebruikers kunnen vervolgens een kopie versturen naar hun klanten. Nu weten beide partijen wat er is besproken.

Samenvatting versturen

Heb je een uitdaging?

Wij zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal en gaan graag aan de slag om jouw organisatie verder te helpen.
Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of vraag een offerte aan.