Winkeliers lokaal sterk met Kortingin loyalty app

Over Kortingin

Kortingin is onstaan doordat de bezoekersaantallen in winkels hard terug zijn gelopen de laatste jaren. Kortingin ondersteunt de winkelier door een platform aan te bieden waarop zij eenvoudig en snel hun actuele kortingen kunnen plaatsen. Door het actief aanbieden van goede kortingen en andere leuke acties op de verschillende media van Kortingin bereikt de winkelier zijn doelgroep.

Met Kortingin staat voor een uitgebreid aanbod van aanbiedingen, acties en kortingen uit uw woonplaats, gemeente of stad via een handige app en het online portal. De kracht van Kortingin zit in de actualiteit van het aanbod en het lokale karakter. Winkeliers en bedrijven plaatsen zelf hun actuele aanbod via de handige Winkeliers app en plannen zo heel eenvoudig gerichte acties in voor iedereen uit de regio

De vraag van Kortingin

Om Kortingin tot een succes te kunnen maken was het belangrijk om consumenten te kunnen voorzien van lokale aanbiedingen en content die niet zomaar overal te krijgen was. De content moest uniek zijn en winkeliers zouden een belangrijke rol gaan spelen. Naast unieke content moest de contact ook op een toegankelijke en aantrekkelijke manier worden getoond aan de gebruiker. 

Een andere uitdaging zat hem in het zo goed mogelijk faciliteren van de winkelier, de ondernemers achter de gave lokale winkeltjes die weinig tijd hadden om mee te doen met nieuwe concepten. 

De aanpak van Webuildapps

Elke effectieve app speelt doordacht in op het doel en de doelgroep en presenteert de juiste content op het juiste moment en op de manier die past bij de gebruiker. De eerste stap in de aanpak van Webuildapps bestond daarom uit het verder bedenken en uitwerken van het concept en de interactie rondom de consument. Na een aantal creatieve sessies en brainstorms was alle informatie efficiënt en snel aanwezig om tot een visueel ontwerp te komen. De volgende stap was de technische ontwikkeling van de iOS en Android apps, waarbij Webuildapps continu rekening hield met de door Kortingin gestelde requirements.

De oplossing voor Kortingin

Er werd een API ontwikkelt om de data uit het reeds bestaande platform beschikbaar te maken voor de te realiseren iOS en Android app. Na het realiseren van de API werden er twee apps ontwikkelt; een consumenten app en een app voor winkeliers en ondernemers. Waar de Kortingin app voor consumenten zich volledig focuste op het tonen van de aanbiedingen, coupons en loyalty ontzorgde de Winkeliers app alle deelnemers aan het platform. 

De consumenten app liet iedere gebruiker zijn eigen regio's selecteren die voor hem interessant waren zodat er alleen relevante aanbiedingen en coupons getoond zouden worden. Ook kon je je als consument abonneren op de aanbiedingen van een bepaalde (favoriete) winkel zodat je een pushbericht zou ontvangen bij een nieuwe aanbieding en dus nooit meer iets hoefde te missen van je favorieten winkels. Daarnaast werden er lokale nieuwsbronnen aangesloten zodat je snel en eenvoudig op de hoogte kon blijven van al het lokale nieuws dat je vaak een week later in het lokale suffertje kon lezen. 

Met de Winkeliers app konden deelnemers inloggen met dezelfde gegevens als voor het online platform. De app maakte het mogelijk om eenvoudig nieuwe aanbiedingen inclusief foto, omschrijving en prijs direct op het platform te kunnen plaatsen of inplannen. Zo konden zij nog geen 10 minuten tijd alle weekaanbiedingen eenvoudig plaatsen en hadden zij hier geen omkijken meer naar.

Na een testperiode van de apps, werden de puntjes op de ‘i’ gezet en de apps opgeleverd. Vervolgens werden ze beschikbaar gemaakt via de App Stores en Google Play. De oplossing die Webuildapps aan Babykennis bood, bestaat uit:

  • Native apps met ondersteuning voor portrait en landscape gebruik op Android, iPhone en iPad;
  • Een consumenten app met aanbiedingen, nieuws en loyalty;
  • Een Winkeliers app voor het plaatsen van nieuwe aanbiedingen en het innemen en uitgeven van loyaltypunten;
  • Unieke content, bestaande uit lokale aanbiedingen en coupons; 
  • Mobiele website die gebruik maakt van dezelfde API als de apps;
  • Ondersteuning voor (i)Beacons waarmee traffic in winkelgebieden gemeten kan worden.

Kortingin over Webuildapps

Dave Sneekes, oprichter en eigenaar van Kortingin, vertelt over de samenwerking met Webuildapps: ,,Ik had al eerder een traject gedaan met Webuildapps en dat was goed verlopen. Maar tijdens dit project heeft Webuildapps zich echt bewezen en laten zien tot wat voor gave dingen zij in staat zijn. Ze hebben een enorme schat aan kennis en ervaring en ik heb vele goed adviezen gekregen over de aanpak voor Kortingin. De service was snel en goed. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit die ze leveren en raad iedereen Webuildapps als app bouwer aan!”

IMPRESSIE

Maar hoe ziet deze app er dan uit? Bekijk hieronder een korte impressie.

ZOEK JE EEN PROFESSIONELE APP BOUWER MET VERSTAND VAN TECHNIEK ÉN BUSINESS?

Wij luisteren naar jouw verhaal en samen gaan we aan de slag om waarde te creëeren voor jouw business. Vanaf de eerste gedachte tot ver voorbij de realisatie. Neem contact op voor een kennismaking of vraag direct een offerte aan!