B2B m-commerce met de Inter-Sprint banden bestel app

Over Inter-Sprint Banden

Ruim vijftig jaar geleden begon Inter-Sprint als 'De Sprint' in een kleine werkplaats in Rotterdam. In deze periode is Inter-Sprint uitgegroeid tot hét distributiecentrum voor auto- en truckbanden van Europa. Inter-Sprint gelooft dat iedereen banden kan verkopen en daarom onderscheid zij zich door te excelleren in kwaliteit, service en bovenal kennis en vakmanschap.

Inter-Sprint is koploper in de bandenbranche als het gaat om investeringen in nieuwe technologieën, innovatie en klantbeleving. Al jaren kunnen afnemers online bestellen via het e-commerce platform of via een koppeling vanuit een bestaande (maatwerk)oplossing. 

B2B m-commerce oplossing voor Inter-Sprint

Aanleiding voor dit project was de behoefte van Inter-Sprint om mobiel ook als service kanaal in te gaan richting voor haar klanten. Daarbij was het belangrijk om klanten eenvoudig te laten zoeken in het uitgebreide assortiment banden, het direct kunnen plaatsen van een bestelling maar ook het kunnen informeren over ontwikkelingen en producten door mobiel in te zetten als direct marketing- en communicatiekanaal. 

Een belangrijke ontwikkeling voor Inter-Sprint was de app en m-commerce platform dat Webuildapps eerder ontwikkelde voor Van den Ban - dat onderdeel uitmaakt van het Inter-Sprint concern - mocht maken. Dit platform waarvan de eerste succesvolle resultaten al goed zichtbaar waren paste goed binnen de strategie die Inter-Sprint voor ogen had. 

De wensen van Inter-Sprint

Voor een organisatie met een omvang als Inter-Sprint is automatisering cruciaal. Allereerst was een koppeling met het bestaande maatwerk ERP platform en de gateway hiervan belangrijk. Aandachtspunt hierbij was dat de app ging communiceren met een op COBOL gebaseerde gateway (API). Deze zou de app gaan voorzien van alle informatie rondom producten en kenmerken, maar ook de real-time voorraad en actuele prijzen. Bij de start moest de app beschikbaar zijn op Android en iOS en ondersteuning bieden aan zowel smartphones als tablets

Daarnaast was het voor Inter-Sprint belangrijk om klanten te kunnen informeren over relevante zaken rondom producten en acties. Omdat Inter-Sprint in vele landen actief is en hierbij ook vele talen gemoeid zijn was het belangrijk om hierbij goed te kunnen segmenteren. Ook hadden zij de wens om persoonlijke berichten te kunnen sturen naar een bepaalde klant of klantgroepen. 

De waarde van de app voor Inter-Sprint

Met de app en het m-commerce platform streeft Inter-Sprint een aantal doelen na.

 • Allereerst onderstreept deze het innovatieve karakter van Inter-Sprint binnen de markt
 • Snelheid en gemak voor afnemers door het snel kunnen raadplegen van voorraad en producten
 • Een lagere besteldrempel voor eenvoudige bestellingen 
 • Inzicht in behoefte en gedrag van klanten door het verzamelen van big data
 • Een direct marketing- en communicatiekanaal met klanten

Daarnaast is het platform opgezet zodat andere organisaties binnen het Inter-Sprint concern ook gebruik kunnen maken van de ontwikkelde technologie. 

De Inter-Sprint Banden Bestel app

Samen met de marketingafdeling van Inter-Sprint hebben wij vanuit het bestaande concept van Van den Ban bepaald welke richting de meeste waarde zou genereren. Vanuit een visueel concept is de app opgebouwd en de koppeling met het bestaande ERP gemaakt via de gateway. Samen met een interne en externe testgroep is de app gevalideerd en zijn de puntjes op de i gezet. De app staat inmiddels live in de App Store en Google Play en is beschikbaar voor klanten.  

Inter-Sprint Banden Bestel app in a nut shell:

 • Inloggen voor B2B klanten van Inter-Sprint
 • Mogelijkheid om prijs- en voorraad informatie real-time te raadplegen 
 • Mogelijkheid voor het plaatsen van een bestelling 
 • Bekijken van de laatste nieuwsberichten 
 • Mogelijkheid om persoonlijke berichten te versturen naar een gebruiker 
 • Overzicht met contactgegevens van de verschillende afdelingen
 • Pushnotificaties bij berichten 
 • Ondersteuning voor iPhone en Android (smartphones en tablets)
 • Meertalige User Interface
 • Directe koppeling met het bestaande ERP systeem
 • Whitelabel; De app kan ook worden ingezet voor andere labels

ZOEK JE EEN PROFESSIONELE APP BOUWER MET VERSTAND VAN TECHNIEK ÉN BUSINESS?

Wij luisteren naar jouw verhaal en samen gaan we aan de slag om waarde te creëeren voor jouw business. Vanaf de eerste gedachte tot ver voorbij de realisatie. Neem contact op voor een kennismaking of vraag direct een offerte aan!