Een vernieuwingsslag voor de Amateurvoetbalapp

Over de Amateurvoetbalapp

De Amateurvoetbalapp is een app uit 2010, die wordt gebruikt om leden, vrijwilligers en supporters op de hoogte te houden van het laatste clubnieuws, programma’s, uitslagen en standen van hun favoriete voetbalteams. Het wordt ingezet als middel om met verenigingsleden, vrijwilligers en supports in contact te blijven. Zo kunnen er bijvoorbeeld actuele berichten worden verstuurd over afgelaste trainingen en wedstrijden. Daarnaast levert de app extra inkomsten voor de vereniging op, dankzij de conversie gerichte manier van adverteren voor bedrijven. De Amateurvoetbalapp is een initiatief van Bluedesk ROI.

De vraag van Amateurvoetbalapp

Aangezien de eerste versie van de Amateurvoetbalapp al in 2010 werd gelanceerd, was het design achterhaald; de hybride app was toe aan vernieuwing. Webuildapps werd gevraagd om een nieuwe omgeving op te zetten, waarin clubs en instellingen overkoepelend door administrators beheerd konden worden. Ook moest het mogelijk gemaakt zijn voor clubs om een deel van het beheer op zich te nemen en berichten te versturen naar hun leden. Een belangrijke wens van Amateurvoetbalapp was de feature om live te kunnen chatten over een bepaalde wedstrijd met supporters van een team. De output van deze feature kan vervolgens worden gebruikt als de basis van een interactief wedstrijdverslag.

De aanpak van Webuildapps

Aangezien de Amateurvoetbalapp al een gevestigde app was, is eerst besproken welke input zij had gekregen vanuit de aangesloten clubs. Een belangrijk onderdeel van dit gesprek was de vastlegging van de requirements, die vanuit de organisatie werden gesteld aan een volledig nieuw platform. Door de UI/ UX ontwerper van Amateurvoetbalapp was al een nieuw design gemaakt, zodat Webuildapps snel over kon gaan op de functionele en technische beschrijving van de app. Vervolgens kon worden gestart met de ontwikkeling van de backend, waarin – voor de noodzakelijke data en informatie – een koppeling werd gemaakt met het systeem van MijnClub.nu en de KNVB api. De volgende stap betrof de ontwikkeling van een iOS app, waarna enkele weken later ook de Android app werd gebouwd. Zodra deze apps klaar waren, volgde er een fase om de functionaliteiten grondig te testen.

De oplossing voor de Amateurvoetbalapp

Om het platformbeheer door clubbeheerders en administrators mogelijk te maken, is er een maatwerk backend ontwikkeld op basis van Symfony2. Verder bestaat de oplossing, die Webuildapps aan Amateurvoetbalapp bood, uit:
- Een synchronisatie, die meerdere keren per dag de benodigde data vanuit MijnClub.nu en KNVB api ophaalt;
- De mogelijkheid voor clubs om hun eigen clubkleuren, logo en nieuwsfeeds in te stellen;
- De optie, voor clubs die de app hebben afgekocht, om extra sponsorplekken in de app aan te bieden. Dit zorgt voor extra inkomsten in de clubkas;
- Een iPhone en Android app, bestaande uit clubinformatie, programma en uitslagen, nieuws en live chat;
- De publicatie van de apps naar App Store en Google Play en vernieuwing van pushcertificaten via een geautomatiseerd systeem.

Amateurvoetbalapp over Webuildapps

Inmiddels nemen ruim 180 clubs de vernieuwde Amateurvoetbalapp af voor de communicatie binnen hun club, tussen supporters en vrijwilligers. Dave Sneekes, Managing Partner bij Bluedesk ROI – de opdrachtgever van de Amateurvoetbalapp, vertelt over de samenwerking met Webuildapps: ,,We zijn vooral erg tevreden over de korte lijnen, snelle communicatie en plezierige omgang met het team van Webuildapps. Het is een prettig team met goede kennis van zaken!”

VIDEO

Check de onderstaande video voor meer informatie over de werking en het doel van de app.

ZOEK JE EEN PROFESSIONELE APP BOUWER MET VERSTAND VAN TECHNIEK ÉN BUSINESS?

Wij luisteren naar jouw verhaal en samen gaan we aan de slag om waarde te creëeren voor jouw business. Vanaf de eerste gedachte tot ver voorbij de realisatie. Neem contact op voor een kennismaking of vraag direct een offerte aan!