Goede start voor ouders met de BewustZwanger app

Over Babykennis

Babykennis is een organisatie, die zichzelf tot missie heeft gesteld om het welzijn van baby’s en hun ouders te verbeteren. Dit doet de organisatie enerzijds door scholing van zorgverleners over het ontstaan van hechting tussen baby’s en hun ouders of verzorgers. Anderzijds biedt Babykennis ouderschapseducatie aan stellen, die een baby verwachten. De organisatie gelooft dat persoonlijke ontwikkeling wordt beïnvloed door de relatie met ouders; de basis voor deze relatie wordt al tijdens de zwangerschap gelegd. Babykennis is sinds 2012 actief en specialiseert zich in zwangerschap, baby’s en jonge gezinnen.

De vraag van Babykennis

Om ouders emotioneel voor te bereiden op het ouderschap en dus een goede start te geven, ontstond er binnen Babykennis de behoefte om een informatieve en tweetalige app te ontwikkelen. De app heeft als doel om ouders op laagdrempelige en betaalbare wijze te ondersteunen in de opbouw en het onderhoud van een goede band met hun baby. Babykennis vroeg Webuildapps om de app te ontwikkelen, aanvullend te adviseren over de technische werking hiervan en deze vervolgens te lanceren.

De aanpak van Webuildapps

Elke effectieve app speelt doordacht in op het doel en de doelgroep. De eerste stap in de aanpak van Webuildapps bestond daarom uit het verder bedenken en uitwerken van het concept rondom voorlichting van (aankomende) ouders. Dankzij het uitgewerkte concept, kon de inhoud goed worden gekaderd en wist Babykennis precies welke content zij moest verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan teksten, audio opnames en videodocumentaires. Zo was alle informatie efficiënt en snel aanwezig om een visueel ontwerp te maken. De volgende stap was de technische ontwikkeling van de iOS en Android app, waarbij Webuildapps continu rekening hield met de door Babykennis gestelde requirements.

De oplossing voor Babykennis

De BewustZwanger app werd tweetalig ontwikkeld: Nederlands en Engels. Afhankelijk van de ingestelde taal op het mobile device, wordt de vertaalde variant van de app weergegeven. Gedurende de zwangerschap krijgen ouders elke week een pushbericht met het thema – dat die week relevant is – in de vorm van video’s en teksten met wetenschappelijke inzichten. Daarnaast levert de app informatie over zwangerschaps-, baby- en kinderpsychologie, vragen aan ouders om hen bewust de zwangerschap te laten doorlopen, tips over opvoeding en communicatie met de partner en contactoefeningen met de baby. Partners worden door de app extra gestimuleerd om met elkaar in gesprek te gaan over hun situatie, beleving en ideeën, dankzij een handige alarmfunctie.

Na een testperiode van de apps, werden de puntjes op de ‘i’ gezet en de apps opgeleverd. Vervolgens werden ze beschikbaar gemaakt via de App Stores en Google Play. Tijdens de launch party eind januari 2015 werd de app formeel gepresenteerd. De oplossing die Webuildapps aan Babykennis bood, bestaat uit:

- Native app met ondersteuning voor portrait en landscape gebruik op Android, iPhone en iPad;
- Ontwikkeling in de nieuwe, innovatieve programmeertaal voor iOS: Swift;
- Inhoudelijke, kwalitatieve en interessante informatie over zwangerschapsthema’s voor man en vrouw;
- Unieke content, bestaande uit tekst, video- en audiomateriaal;
- Verschillende, beschikbare thema’s in de gratis versie van de app;
- De mogelijkheid om via in-app aankopen alle informatie aan te schaffen voor €2,59.

Babykennis over Webuildapps

Minke den Heijer, oprichtster van Babykennis, vertelt over de samenwerking met Webuildapps: ,,Ik heb een goede ervaring met Webuildapps. De service was prima; ik werd telkens vlot door ze geholpen en er werden mooie oplossingen voor problemen bedacht. Ik ben erg tevreden met de lay-out van de app, die door Webuildapps is bedacht, en had echt het gevoel dat mijn project in goede handen was. Bij Webuildapps werken betrouwbare app bouwers, die hard werken om kwaliteit te leveren!”

ZOEK JE EEN PROFESSIONELE APP BOUWER MET VERSTAND VAN TECHNIEK ÉN BUSINESS?

Wij luisteren naar jouw verhaal en samen gaan we aan de slag om waarde te creëeren voor jouw business. Vanaf de eerste gedachte tot ver voorbij de realisatie. Neem contact op voor een kennismaking of vraag direct een offerte aan!