Een app als uitbreiding van een bestaand softwarepakket

Ontwikkelaars van een standaard softwarepakket krijgen vaak de vraag om een iPhone en Android app beschikbaar te stellen aan eindgebruikers. De behoefte van de gebruiker is bij een iPhone of Android app vaak anders dan bij gebruik van de desktop- of webapplicatie. Juist deze behoefte is bepalend voor de opbouw van de app.

Bespreek de mogelijkheden Bekijk voorbeelden
App ontwikkelaar Webuildapps header

App voor een standaard softwarepakket

Als ontwikkelaar van een standaard softwarepakket kun je vanuit eindgebruikers de vraag krijgen om ook een iPhone en Android app aan te bieden. Na de eerste ontwikkelingen kom je er achter dat het ontwikkelen van een app niet 'even' wat programmeren is. In ene krijg je te maken met programmeertalen als Swift voor iOS en Kotlin voor Android. Ook zijn de frameworks en tools anders dan je gewend bent. Zelfs de interactie wijkt af van wat 'normaal' is voor een desktop.

Valkuil: crossplatform kiezen want dan hoef je maar één keer te ontwikkelen

Een veel gemaakte keuze door ontwikkelaars die niet gewend zijn om apps voor mobiel te ontwikkelen is de keuze voor crossplatform. Op zich is dit geen foute keuze, maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

Een crossplatformoplossing als Ionic of React Native maakt uiteindelijk gebruikt van de door iOS en Android aangeboden frameworks. Er zit alleen een (magische) laag tussen jouw programmeerwerk en de frameworks van het platform. Ondanks dat je werkt vanuit een codebase krijg je not steeds te maken met een build voor ieder platform.

App ontwikkelaar Webuildapps branding

Jouw standaard softwarepakket of webapplicatie uitbreiden met een app?

Webuildapps ondersteunt partijen met een eigen softwarepakket. Wij helpen bij de ontwikkeling van een API koppeling en een iPhone en Android app die aansluit bij de gebruiker en de behoefte. Daarnaast nemen wij zorgen over beheer en onderhoud uit handen.

Neem contact op 

Verschillen tussen een web of desktop applicatie en een mobiele app

De belangrijkste verschillen tussen een applicatie die op een desktop wordt gebruikt en een app die op een iPhone of Android toestel wordt gebruikt gaan vooral over hoe het apparaat wordt gebruikt.

  1. Achter een bureau — onderweg of tijdelijke locatie

  2. Ruim de tijd — kort moment van aandacht

  3. Veel informatie en functie — beperkte ruimte

  4. Gedeeld apparaat — persoonlijk apparaat