Virtual Reality 360 video app

Nu YouTube en Facebook steeds betere ondersteuning bieden voor het gebruik van 360° video en ook de moderne browsers inmiddels begrijpen wat 360° video is zie je steeds vaker organisaties 360° video inzetten. Vaak zijn dit promotionele video's maar nu de adoptie sneller wordt deze technologie ook serieuzer ingezet voor bijvoorbeeld trainingsdoeleinden. De mogelijkheid om trainingen in 360° te geven zorgt voor nieuwe mogelijkheden en een ervaring die veel dichter bij de werkelijkheid ligt dan traditionele 'platte' video.360° video revolutie

Het inzettten van 360° video is het eerste zichtbare effect van de virtual reality revolutie. Met de introductie van diverse 360° videocamera’s voor consumenten ondersteund met de ontwikkelingen op YouTube en Facebook zorgen deze ontwikkelingen voor een snelle toename van deze nieuwe manier van filmen. De manier waarop wij video en andere beelden bekijken, of beter gezegd beleven, gaat hierdoor in de komende maanden ingrijpend veranderen.


Google Cardboard en 360° video

Niet alleen deze nieuwe categorie camera’s en de uitrol van 360 graden video op het web spelen een grote rol. Ook apps die 360 graden video afspelen vertolken hier een belangrijke rol. Juist de eenvoudige combinatie van een smartphone, een app met 360 graden video en een eenvoudige virtual reality bril zoals Google Cardboard zijn een combinatie die een unieke ervaring biedt vanuit een nieuw perspectief. Voordeel van de Cardboard is dat deze tegen relatief lage kosten te verkrijgen zijn en prima als give away werken voor een stuk promotie of merkbeleving in combinatie met een gave met met 360 graden video.


360 graden video kijken met Google cardboard


App 360° video player

Een app die 360 graden video kan afspelen is tegenwoordig al voldoende binnen handbereik voor ook kleinere organisaties. Wij zetten o.a. Panframe in voor het afspelen van 360 graden video in onze apps waarmee wij ook ondersteuning kunnen bieden voor het afspelen van 4k video, en (live) streaming video. Ook ondersteunen wij op deze manier Side-By-Side video zoals dit benodigd is voor bijvoorbeeld Google Cardboard. Je hoeft alleen maar met je hoofd te bewegen waardoor je je in een compleet andere wereld waant.

Ben je op zoek naar meer informatie over een app met 360 graden video ondersteuning? Lees deze blog of deze case. Uiteraard kan je ook contact opnemen.

NEEM CONTACT MET ONS OP


Wil je meer weten? Laat dan je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Of bel direct +31 (0)72 20 29 323