Volstaat het maken van een Android app alleen?

Twijfelt u over het laten maken van een app? En voor welk platform zou deze dan beschikbaar moeten zijn? Webuildapps helpt u graag verder in uw zoektocht!

Afbeelding Webuildapps

Bij ieder (nieuw) project komt deze vraag wel in enigerlei vorm langs. Vaak wordt gekeken naar op welk platform de meeste potentiële gebruikers uit de doelgroep zich bevinden. Wij zijn in de cijfers gedoken en proberen je als app ontwikkelaar te helpen bij het vinden van een antwoord op de bovenstaande vraag.

4 op de 5 Nederlanders bezit smartphone

Ofwel, 81% van de Nederlanders in de categorie 18 tot 80 jaar heeft een smartphone (of iets wat daarvoor doorgaat). Daar waar de meeste jongeren (ruim 95%) al enkele jaren een smartphone in bezit hebben, zijn nu de ouderen aan de beurt. Volgens Telecompaper heeft inmiddels ruim de helft (54%) van de vijfenzestigplussers een smartphone tot zijn of haar beschikking, terwijl dit een jaar terug nog 40 procent was.

Verdeling marktaandeel

Marketingfacts weet ons te vertellen dat Android (76,6%) en iOS (19,7%) samen de markt domineren met 96,3% bij de verkoop van besturingssystemen. Op de 3e plaats volgt Windows Phone met installatie op 'slechts' 2,8% van de smartphones.

Doelgroep bepaalt platform

Wanneer jouw app bedoeld is voor een breed publiek dan moet je in ieder geval een Android en een iOS app hebben. Windows Phone is geen markt om links te laten liggen maar zeker in een vroeg stadium kun je beter even afwachten en je budget inzetten voor een killer iOS en Android app.

Daarentegen kan het zijn dat jouw app bedoeld is voor een bepaalde doelgroep en dat deze groep voornamelijk uit Android gebruikers bestaat. In dat geval kan het lonen om eerst een Android app te ontwikkelen tot een killer app en als deze zich heeft bewezen pas de iOS versie gaan bouwen.

Mocht u graag willen weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf, neem dan contact met ons op.

Gepubliceerd op 21 juli 2015

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.