App Review proces bij Apple sneller dan ooit

Het App Review proces bij Apple is voor ons een grote blackbox waarvan wij alleen maar kunnen gissen hoe de interne mechanieken werken. Maar dat het proces nu sneller draait dan ooit te voren is - voor ons als app ontwikkelaar, maar ook voor onze klanten - wel heel fijn.

Afbeelding Webuildapps

App Review's bij Apple duurden (onnodig) lang

Iedereen in onze markt is bekend met de nukken van Apple’s appreview-proces, deze is vooral traag en onduidelijk. Een blackbox voor iedereen. Uit het MacStories onderzoek dat begin maart is gepubliceerd werd duidelijk dat dit proces bij een overgrote meerderheid van de ontwikkelaar zorgt voor frustratie. Reviews voor nieuwe apps en updates die tussen de 6 en 14 dagen duren met een gemiddelde van 8 dagen zonder dat duidelijk is waarom. 

Blijkbaar heeft Apple geluisterd en inmiddels zijn er op het belangrijkste punt, de snelheid, al verbeteringen merkbaar. 

App Review in 'slechts' 2 dagen

Onlangs merkten wij al dat updates sneller werden goedgekeurd door Apple. Door de jaren heen hebben we wel vaker dit soort 'mazzeltjes' gehad. Inmiddels blijkt dat dit meer dan slechts een mazzeltje was en verbetert Apple de tijd voor het reviewen van nieuwe apps en updates. Op Appreviewtimes.com zien wij inmiddels al een trend van 1,5 dag per review(!). 

Afbeelding Webuildapps

Snellere review is een voordeel voor iedereen

Het snellere review proces heeft alleen maar voordelen voor iedereen. In het geval van een nieuwe app hoeven we geen 8 dagen meer te wachten tot een nieuwe app voor iedereen beschikbaar is. Ook updates worden veel sneller verwerkt waardoor - en zeker in het geval van een kritische bugfix release - we iedereen beter en sneller van een nieuwe release kunnen voorzien. Ook wordt hierdoor het verschil in doorlooptijd ten opzichte van een Android release aanzienlijk kleiner. 

Toekomst

Wij hebben geen glazen bol en hebben dus geen inzicht in de plannen van Apple rondom het App Review proces. Voorlopig kunnen wij in ieder geval profiteren van een aanzienlijk kortere review periode. Fingers crossed dat deze snelheid meer regel blijft dan uitzondering. 

Gepubliceerd op 15 mei 2016

Ook interessant om te lezen

Heb je advies nodig?

Samen inventariseren we jouw casus, de mogelijkheden, budget en tijdlijnen. Maak een afspraak voor een kennismaking.